Last news in Fakti

10 Февруари, 2016 10:07 1 070 5

НАТО обсъжда имигрантите

  • нато-
  • бежанци-
  • имигранти

​Военните министри от НАТО обсъждат мигрантите

НАТО обсъжда имигрантите - 1

Министрите на отбраната от НАТО се събират на двудневна среща в Брюксел. На нея ще обсъдят разширяването на присъствието на Алианса на изток, както и евентуално участие в наблюдение на имигрантската криза.

Срещата се провежда в момент на засилена военна кампания на Русия в Сирия.

Очаква се по време на срещата министрите да се съгласят на разширяване на присъствието на войски на НАТО в източната част на Алианса, например в Полша. 

Форумът е важна част от подготовката на предстоящата през юли 2016 г. Среща на държавните и правителствени ръководители на страните-членки на НАТО във Варшава.

Срещата на министрите на отбраната ще започне със заседание на Северноатлантическия съвет във формат „28“ с основен фокус върху отбранителния и възпиращ потенциал на Алианса, както и постигнатия прогрес по изпълнението на мерките за гарантиране на сигурността от Плана за готовност за действие. Срещата ще продължи с неформална дискусия на министрите на отбраната. Тя е част от процеса на дългосрочна адаптация на Алианса и се провежда за първи път във формат на подобно високо ниво.

На работна вечеря с участието на партньорите на НАТО с разширени оперативни способности, министрите на отбраната ще разгледат инициативата от Уелс за изграждане на отбранителен капацитет, както и възможностите на партньорите за участие в противодействието на заплахите от юг и изток. Участие във вечерята ще вземе и Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката за сигурност Федерика Могерини.

През втория ден ще бъдат обсъдени темите киберотбрана, изграждане на устойчивост, противодействие на хибридните заплахи, повишаване разходите за отбрана и институционална адаптация на НАТО. Срещата ще завърши със заседание на Комисията НАТО - Грузия.

В четвъртък част от министрите ще обсъждат и борбата срещу т.нар. Ислямска държава. Всички страни от НАТО са част от коалицията за борба с Ислямска държава, но самият пакт не участва.

Алиансът участва с инфраструктура в Йордания, а скоро ще започне и да обучава иракски офицери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    Къде е оня с мулето да ни каже, къде е българското знаме на снимката
  • 2 Гого

    1 0 Отговор
    Кой е поставил тази снимка без българското знаме
  • 3 Севлиев

    1 0 Отговор
    Няма го, защото сме големи само на масата и пред аверите, а иначе сме пълна скръб.. и никой не ни уважава истински! Уви!
  • 4 Бай хой

    1 2 Отговор
    Предателите никой не ги уважава.
  • 5 Ярослав Станчев

    1 0 Отговор
    Снимката е от времето,когато България все още имаше собствена армия,защото не беше в НАТО.А сега .... открийте разликите.
Новини по държави: