Last news in Fakti

10 Февруари, 2016 16:38 1 454 10

Столтенберг: НАТО засилва присъствие в Черно море

  • нато-
  • черно море-
  • алианс-
  • армия
Столтенберг: НАТО засилва присъствие в Черно море - 1

НАТО вече е увеличил своето присъствие в Черно море и следи отблизо развитието на ситуацията в региона.

Това заяви на пресконференция генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

Увеличени са както военноморските сили на Алианса, така и самолетите за наблюдение и радио-електронно разузнаване, известни като АУАКС.

Ние също така имаме присъствие в Румъния, България и Турция, отбеляза Йенс Столтенберг.

НАТО си партнира и с Грузия, която е изразила воля да се присъедини към Алианса.

Министрите на отбраната от НАТО се събраха на двудневна среща в Брюксел. На нея се обсъжда разширяването на присъствието на Алианса на изток, както и евентуално участие в наблюдение на мигрантската криза.

Срещата е с основен фокус върху отбранителния и възпиращ потенциал на Алианса, както и постигнатия прогрес по изпълнението на мерките за гарантиране на сигурността от Плана за готовност за действие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а ся

    2 0 Отговор
    OK Ние сме в НАТО . Но някой може ли да ми обясни как се засилва присъствието , след като има подписани договори относно Черно море и това е невъзможно . И какво излиза ...... хем сме колеги и си помагаме , хем се лъжем .
    Може да сте много свестни и добри , но след като използвате всеки час , всяка секунда за пропаганда ..... Как може да говорим за доверие ?

    Коментиран от #3

  • 2 reks1

    1 0 Отговор
    Всички наши депутати са НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!! те продадоха държавата на Сащ, Германия и турция!! Тези Б....ЦИ са за въжето !!!! ДАНО РУСНАЦИТЕ ЕДИН ДЕН СЕ ЗАСТЪПЯТ ПАК ЗА НАС И НИ СПАСЯТ ОТ ВСИЧКИ ТЕЗ НАГЛИ ,ПОДЛИ, СМЕШНИ ОЛИГО...НИ!!!!!! ПАЗИ БОЖЕ БЪЛГАРИЯ !! ЗАЩОТО САЩ СА ВЕЧЕ ТУК! ТУРЦИТЕ ИДВАТ ВСЕ ПО БЛИЗО !!! НАЙ-ЛОШОТО ПОЖЕЛАВАМ НА ТЕЗ КОИТО ПРОДАДОХА ДЪРЖАВАТА!!!
  • 3 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "а ся":

    Чие доверие, на назначените от тях слуги, "изразили волята" за присъединяване. Никой не е питал народа иска ли нато, лгбт и тем подобни.

    Коментиран от #5

  • 4 Онзи

    0 0 Отговор
    Марш от тука скоро идва лято ще ни о.ерете морето само!
  • 5 Путинойд

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    На всичките избори ни питат !Всяка политическа партия има програма и в нея се казва най -грубо за НАТО и против НАТО .Резултата е от ясен по-ясен 4% против 96% за НАТО !!!Ти какво искаш да те пакажат по телевизията и да те питат та да се види от всички колко си прост?

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Путинойд":

    Да питат означава референдум, както в Швейцария се прави, а правителството на "царя", с което влезнахме в НАТО имаше програма да оправи държавата за 800 дни и да му верваме. И най-вече го избрахме заради недоволството от Костов. Пък оттогава погледни избирателната активност, повече от 50% не гласуват, което означава че са против НАТО, ЕС и политиката в България като цяло.

    Коментиран от #7

  • 7 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Бе кви референдуми са ви полазили мозъците веее...Ами нали ако не сме в НАТО "братушките" отдавна да са ни направили Кримска провинция?Ама хапе го щъркела тва "некачествения матриал" и няма оправия...

    Коментиран от #8, #9

  • 8 ззззззззззззз

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    25 години нищо не стана . Трябва а си сменим господаря .
  • 9 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    http://fakti.bg/world/172701-erdogan-sasht-sazdade-karvavata-situacia-v-regiona
    съседната статия, колко удобно си я прескочил
    подарък за тебе катъре, да видим колко голям трол си :)
  • 10 гост

    0 0 Отговор
    брейй катъре, колко минуса сложи наведнъж :) Всички вече знаят че си трол с много профили :) ДИИИИ, ДИИИ КАТЪРЕ :)
Новини по държави: