10 Февруари, 2016 20:57 2 210 2

Първи полет на Airbus A321neo (ВИДЕО)

  • airbus-
  • a321neo-
  • тест

Първият тестови полет на Airbus A321neo беше извършен в Хамбург и продължи 5.5 часа. На борда на машината е разположена система от контролноизмервателни уреди, която позволява регистрирането на няколко хиляди параметри, необходими за пълен и подробен анализ на летателно техническите характеристики на самолета.

Сертифицирането на модела A321neo трябва да приключи до края на 2016 г., когато първите машини ще бъдат пуснати в търговска експлоатация.

Новият Airbus A321neo е с капацитет 240 пътници при конфигурация от една класа. Благодарение на нов тип двигатели и заоблените краища на крилата, новият модел е с 15% по-икономичен в сравнение с предходното поколение от същия клас. До 2020 г. от Airbus планира да усъвършенства модела така че да се намали консумацията на гориво с 20%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 путиноид

    0 0 Отговор
    А, тоя руски ли е ?
  • 2 КО брат

    0 0 Отговор
    И като е по-икономичен, да не си мислите, че билетите за него ще са по-евтини?