Last news in Fakti

11 Февруари, 2016 10:46 884 0

Папа Франциск назначи 1 000 супер свещеници

  • папа франциск-
  • назначи-
  • изповедници

Специален пратеник дори ще посети ескимосите в Арктика

Ватикана създаде специална група от свещеници с разширени права за опрощаване на грехове, съобщи Би Би Си.

Групата от 1100 свещеници е била специално подбрана от папа Франциск. Те ще могат да опрощават грехове, които само папата има правомощията да опрости. Сред тях са нарушаване на тайната на изповедта, оскверняване на свети обреди и опит за убийство на папата. Нововъведението се прави във връзка с Юбилейната година на милосърдието.

Специалните изповедници ще бъдат разпратени по целия свят. Специален пратеник дори ще посети ескимосите в Арктика. Юбилейната година на милосърдието започна на 8-ми декември 2015 г. и продължава до 26-ти ноември 2016 г. В чест на това на всички католически свещеници им е позволено да опрощават извършването на аборт.

Юбилейната година на милосърдието традиционно се провежда на всеки 25 години. Папата обаче има правото да обяви и извънредна такава. Това направи папа Франциск през миналата година, след като Йоан Павел II назначи такава през 2000 г.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: