Last news in Fakti

11 Февруари, 2016 13:35 4 231 20

Ахмед Доган и Делян Пеевски със забрана да влизат в Турция

  • ахмед доган-
  • делян пеевски-
  • турция

Новината е потвърдена от турското посолство

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът от партията Делян Пеевски имат забрана да влизат в Турция, съобщи Star.

Според медията  мярката срещу Доган е наложена заради "антитурските му позиции след кризата с руския самолет". Припомня се, че бившият лидер на ДПС Лютви Местан държа реч в Народното събрание, в която призова НАТО и България да подкрепят Турция в конфликта с Русия. В нея почетният председател на партията определи позицията на Местан като "политическа грешка" и допълни: "Докато аз бях начело на партията, не позволих на ДПС да бъде пета колона на друга държава."

Турските медии пишат още зад свалянето на Местан от поста му стои и депутатът Делян Пеевски.

Малко по-късно Ахмед Доган определи изказването като политическа грешка и Местан бе отстранен от своя пост.

„Сабах“ припомня материала на германското издание „Шпигел“, което определя Пеевски като „айсберг на корупцията“. Турското издание отбелязва, че депутатът извършва контрабанда на цигари в Турция от България. От там допълват, че след свалянето на руския самолет медиите на Пеевски са пускали материали, чиято цел е било турското посолство в България.

„Във връзка с отправени към Посолството на Република Турция питания относно публикуваната от турски медии новина за наложена забрана за влизане в Турция на  бившия лидер на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмед Доган и депутата Делян Пеевски, бихме искали да потвърдим, че забраната е факт, гласи официалното съобщение на посолството“, се казва в съобщение на турското посолство в София, цитирано от БНР.

Към момента очакваме да получим официално потвърждение от официален орган за забраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски да пътуват в Турция. Това каза пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на ДПС Четин Казак. По думите на Казак, той се е запознал от електроните медии с този казус и за това му трябва време да се запознае в детайли с истинността и мотивите за тази забрана, ако има подобно решение. „Към момента очакваме да получим официално потвърждение от официален орган, разполагаме само с медийни публикации”, обясни още той и каза, че единственият меродавен източник, който би им дал основание да коментират е официален акт на компетентен орган. Съпредседателят на ДПС заяви, че този официален акт трябва да бъде официален документ. Той каза, че няма информация един от двамата - Доган или Пеевски, да е имал намерение да пътува за там. Четин Казак помоли да не се спекулира с това, че речта на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е повод за тази забрана. Казак каза още, че не е разговарял нито с Ахмед Доган, нито с Делян Пеевски.

Председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев отказа коментар по темата. Запитан от Факти.бг как ще коментирате информацията, че има забрана за влизане в Турция на Ахмед Доган и Делян Пеевски, Цонев заяви: „Никак, не коментирам“.

Попитан дали в ДПС са получили официална информация за това, Йордан Цонев заяви: „Нито имаме официална информация, нито бих коментирал“.

Потърсихме за коментар и Петър Чобанов от ДПС, който не пожела да коментира информацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вшьт

    0 0 Отговор
    Хахаха, кого заблуждавате с тея наивни шантажи!
  • 2 стратокастър

    0 0 Отговор
    Е зорлем на герой ли ще ги правите комшоларъ тия двамата?
  • 3 Велика България

    0 0 Отговор
    Що не си приберете всички турски подлоги в Турция , като б.б. цв.цв. и всички деформатори и седерасти
  • 4 144

    0 0 Отговор
    Дреме им,те вилите им са в Гърция.
  • 5 Globe Circus

    1 0 Отговор
    Сега турците гласували за ДПС сигурно се чувстват по същия начин като българите гласували за атака мислейки я за националистическа пък тя била руска :D кофти а ?
  • 6 Генадий

    0 0 Отговор
    Време е Волен да подаде ръка на Доган, да се целунат по бузките и да съединят половинките на ИН-ЯН за да се получи затворения цикъл на вечността. Няма вече причина да се срамуват, че са плод на общ баща - ДС-КГБ. Театърът свърши. Ръкопляскайте драги зрители!
  • 7 jp power

    0 0 Отговор
    Ммммм, аз очаквах друго. ДА ИМ ЗАБРАНЯТ ДА ВЛИЗАТ В БЪЛГАРИЯ.
  • 8 Иван

    0 0 Отговор
    Браво на Пеевски и Доган! Вече ще гласувам само за ДПС - най-българската партия! Затвор за турските мекерета костовци, реформатори, местановци! Да живее България, да живее Русия, смърт на соросоидите!

    Коментиран от #10

  • 9 Че

    0 0 Отговор
    Всички руски партии трябва да се обединим заедно БСП, АТАКА и ДПС. Само така ще успеем. Трябва ни обща координация за да върнем комунизма.
  • 10 FR V

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Иван":

    ти си вече в историята.
    Разни комунисчета, терорисчета,русофилчета и други подобни мутанти и хибриди сте изчезващ вид.
    Нали твоите другари под контрола на Москва създадоха ДПС , защото ги беше страх турците да не се влеят в опозицията.
    Три пъти заедно управлявате с тях, или пипето ти е като на кокошка и вече си забравил!
  • 11 ЛЕВСКИ

    1 0 Отговор
    БРАВО НА АХМЕТ ДОГАН! ВЕЧЕ НЕ МУ СЕ СЪРДЯ ЗА ЕДИНЯ МИЛИОН ХОНОРАР! НЕЗАВИСИМО ОТ ВСИЧКО ДОКАЗА ЧЕ МИЛЕЕ ЗА РОДИНАТА СИ! ПОЗДРАВЯВАМ ГО!!!
  • 12 РОДОЛЮБЕЦ

    0 1 Отговор
    Мразех партия Атака, мразех и ДПС, но страшно много обичам РУСКИЯТ НАРОД! Следващият път вместо за ГЕРБ ще гласувам за ДПС или АТАКА!!!
  • 13 извънземнийо

    0 0 Отговор
    ке си искарват косовски пашапорти
    и пак ке влезнат кога сакат
  • 14 МРАЗЯ ТУРЦИ

    0 1 Отговор
    БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЯМА ДА ПОДКРЕПИ ЧАЛМИТЕ ! БЪЛГАРИЯ ЗА РУСИЯ !!

    Коментиран от #19

  • 15 некойси

    1 0 Отговор
    Ако има как да им се забрани да влизат и в България :)
    Чета коментари надолу че видите ли Доган е патриот и родолюбец и прочее глупости.
    Трябва да е станало ясно покрай събитията с Местан, че ДПС е проводник на руските интереси тук, а от друга страна Местан и неговата партия са проводници на турския интерес.
    Става въпрос за различни гледни точки, но не и за национален интерес.
    Не бъркайте нещата.
  • 16 УУУУУУ

    0 0 Отговор
    Изглежда това е някакъв театър от турска страна...да се вържем за Доган и Пеевски...Ето някои са готови да гласуват за ДПС...Сценария успява...Пък и Пеевски позакъсал с имиджа...тъкмо навреме идва,, забраната''
  • 17 ххх

    1 0 Отговор
    Няма втори като Доган
  • 18 TC PACHA

    0 0 Отговор
    mestan idvaaa...i nito ahmet ste ostane i nito peevski...a vie si vırvete sıs rusia..te stevi davat hrana...CCCP...tıp narod slava dırjava.
  • 19 кгб

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "МРАЗЯ ТУРЦИ":

    "Чалмите" ги подкрепя Русия. Защо според теб ТВ7 пуска руската телевизия? Атака също. :)
    Пеевски и Ахемд са АГЕНТИ НА РУСИЯ и работят за чичко ви Путин, жалко, че много тъпеци не го осъзнават все още. :)
    Ето линк:
    https://posledniqt.wordpress.com/2015/12/25/%D0%B5%D0%B2%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BB%D1%8E%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B8-%D0%B0%D1%85/
  • 20 кгб

    1 0 Отговор
    Най после разбрахме, Кой, Кой е в тази територия.
    Турското правителство ОСВЕТЛИ двамата агенти на Руската федерация в България, а именно Пеевски и Доган!

    1. Доган е Агент на Държавна сигурност с агентурно име САВА.
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%85%D0%BC%D0%B5%D0%B4_%D0%94%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD
    2. Близки връзки с КГБ
    https://posledniqt.wordpress.com/2015/12/25/%D0%B5%D0%B2%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BB%D1%8E%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B8-%D0%B0%D1%85/
    3. Медиите на Пеевски блъскат руска пропаганда, по специално ТВ7.
    4. Местан избяга в турското посолство за да не го убие, познайте, кой и защо в турското посолсвто потърси закрила!
    5. Забраната за влизане в страната е показателна, че въпросните обекти нямат нищо общо с Турция и нейните интереси и очевидно е свързана с конфликта между Русия и Турция, което ясно доказва, кой, за кого работи и чии интереси защитава.
    6. Изявлението на Пеевски, че били защитавали Българските интереси е абсолютна ЛЪЖА и манипулация и само полуидиот може да им се върже на простотиите.
    7. Най вероятно Русия е замесена и в източването на КТБ, чрез нейната агентура в България.

    Пеевски купува заводи за руснаците и по всичко си личи, че нямат никакво намерение да предадат България, техния вечен сателит без бой.
    Честито на всички Българи, които са прозряли истината.
Новини по държави: