Last news in Fakti

12 Февруари, 2016 06:15 17 008 4

Стотици морски крави се струпаха във Флорида (видео)

  • морски крави-
  • ламантин-
  • флорида-
  • топли води-
  • сащ

Властите в щата бяха принудени да затворят крайбрежието за посетители

Властите в американския щат Флорида бяха принудени да затворят за обществеността крайбрежието на Окръг Ситръс, заради стотиците морски крави, които потърсиха убежище от студа, съобщава Ен Би Си. 

Смята се, че най-много 400 ламантини (другото име на морските крави) са се настанили край топлите извори "Три систърс спрингс", за да се спасят от студа.  Изворите са популярно място за плувци и каякари. 

Бозайниците, които нямат естествени врагове, са изключително уязвими към продължителен престой във води с температура под 20 градуса. Ето защо по това време на годината стотици от тях тръгват на пътешествие към вътрешността на щата, за да търсят топлина.

Макар голяма част от ламантините да се намират в "Три систърс спринг", има информация, че повече от 1000 морски крави плуват в комплексите Кингс Бей, Кристъл Ривър и Хомосаса.

Плуването с ламантини обаче не е опция в обозримо бъдеще заради огромното струпване на животните, всяко от които тежи над 400 кг.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    0 2 Отговор
    Ех! Що не дойдат да се стоплят по българското черноморие!:) Проблемът щеше да се реши изключително бързо от някои неформални граждански сдружения!:) Хем икономиката щеше да живне, хем благосъстоянието на народа щеше да се повиши!:)
  • 2 един друг

    0 4 Отговор
    Уж "глобално затоплане", уж реват "учените", че се повишава температурата в моретата и измирали морските животни, пък тези им било студено...
  • 3 същия

    3 0 Отговор
    ти като изстинеш, температура вдигаш ли? Пак ли си го обясняваш с това, че те лъжат, че си изстинал или те лъжат, че уж имаш температура? Поне веднъж поинтересувал ли си се, да прегледаш от обща култура, кой какви доказателства прилага към тезата си или ти просто си знаеш най-добре?
  • 4 volk

    0 0 Отговор
    стават ли за скара.