Last news in Fakti

12 Февруари, 2016 09:10 839 0

ЕС и Лондон с прогрес в преговорите

  • ес-
  • великобритания-
  • прогрес-
  • преговори

Все още няма яснота по искането на Лондон да отказва еднакви социални помощи на работници от други страни от ЕС. Това е насочено предимно срещу България и Румъния

ЕС и Лондон с прогрес в преговорите - 1

Представители на Европейския съюз (ЕС) и Великобритания постигнаха прогрес относно исканията от Лондон за реформи в Общността. Препъникамъкът си остават политическите въпроси, по които трябва да се произнесат лидерите на Съюза. Те се събират на нарочна среща следващата седмица, съобщи АП.

Ройтерс разкрива, че са били изчистени основно технически проблеми. Това ще позволи на ЕС и Острова да се съсредоточат върху основните пунктове.

Все още няма яснота по искането на Лондон да отказва еднакви социални помощи на работници от други страни от ЕС. Това е насочено предимно срещу България и Румъния.

Документът предвижда още работниците от държавите от ЕС, да не получават социално подпомагане до 4 години. Предложената от Лондон мярка може да влезе в сила, веднага след евентуалното одобряване на оставането на страната в Организацията след референдума между британските граждани.

Лидерите на 28-те страни – членки от ЕС трябва да решат да приемат ангажименти за реформи в Еврозоната и националния суверенитет в бъдещи изменения на Договора на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: