Last news in Fakti

12 Февруари, 2016 10:41 1 593 1

Бърни Сандърс - „безстрашният“

  • бърни сандърс-
  • безстрашен-
  • сащ-
  • избори-
  • президент-
  • демократи

Битката между Сандърс и Клинтън в лагера на демократите ще бъде изключително оспорвана

Бърни Сандърс - „безстрашният“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Кандидатът за номинацията на демократите за президентския пост Бърни Сандърс получи кодово име „безстрашният“, съобщи Си Ен Ен.

Тайните служби на САЩ избраха това прозвище за 74-годишния политик заради усилията му за ограничаване „големите пари“ на Уолстрийт в политическия живот на страната.

Факти.бг припомня, че Бърни Сандърс спечели предварителните избори в лагерна на демократите в Ню Хемпшир. Той бе вторият американски щат, в който се проведоха предварителни избори за номинациите на републиканци и демократи за президентския вот. Следват Южна Каролина и Невада.

Битката между Бърни Сандърс и Хилъри Клинтън ще бъде изключително оспорвана.

Политическите възгледи на Сандърс са сходни с тези на европейските социалдемократи, особено на тези в Скандинавия. Той е и един от най-изявените критици на американската външна политика и неравенството на доходите в САЩ.

Сандърс е роден и отрасъл в Бруклин и завършва висше образование в Чикагския университет през 1964. Докато е студент той активно участва в организацията на протести за човешки права от името на Конгреса за расово равенство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Янко

    0 0 Отговор
    Ми този човек е на преклонна възраст.Какъв президент , ще стане от него?