Last news in Fakti

12 Февруари, 2016 13:09 1 479 2

Путин изиграл роля за срещата между папа Франциск и руския патриарх

  • александър авдеев-
  • русия-
  • папа франциск-
  • патриарх-
  • кирил-
  • владимир путин-
  • среща

Срещата е важно международно събитие, заяви Авдеев

Путин изиграл роля за срещата между папа Франциск и руския патриарх - 1
Снимка: БТА/ AP

Сам по себе си безпрецедентният факт на личната среща на главите на двете християнски църкви – католическата и руската православна, е „важно международно събитие“.

Това заяви посланикът на Русия във Ватикана Александър Авдеев. Той заявява за ТАСС, че „руското посолство във Ватикана не е взимало непосредствено участие в тази работа“.

Според него трябва да се разбере положителната роля в този процес, която са изиграли личните отношения между президента на Русия Владимир Путин и папа Франциск, както и добрите междудържавни отношения между Русия и Ватикана.

Според Авдеев в текста на декларацията, която ще подпишат папа Франциск и руският патриарх, ще бъде отразен не само междуцърковният диалог, но и основните проблеми на съвременността.

Руският патриарх Кирил и папа Франциск ще преговарят на международното летище в Хавана, в зоната, която е неутрална територия.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХД

    1 0 Отговор
    Това са хубави новини,трябва да забравим различията и всички християни да се обединим,да изтласкаме резняшката паплач на 200 -300 км. след Константинопол и да издигнем стена от Черно до Егейско море та пиле да неможе да прехвръкне,и всички шалвари от другата страна,помен нетрябва да остане в Европа от тази измет.
  • 2 стратокастър

    2 0 Отговор
    Това е нищо!Другаря Путин преди известно време нареди планетите от слънчевата система в права линия!