Last news in Fakti

13 Февруари, 2016 00:30 4 429 16

„Мълнията“ на US военновъздушни сили (ВИДЕО)

  • изтребител-
  • мълния-
  • сащ-
  • ф-35-
  • военновъздушни-
  • самолет

Пентагонът обяви, че продукцията на изтребителя ще спадне с 20 бройки

„Мълнията“ на US военновъздушни сили (ВИДЕО) - 1
Снимка: Wikipedia

Ф-35 е „мълнията“ на американските военновъздушни сили. Многоцелевият изтребител от пето поколение, разработен от компанията „Локхийт Мартин“, е на въоръжение в американската армия, международните партньори на Вашингтон и чуждестранни клиенти.

Пентагонът обяви, че продукцията на изтребителя ще спадне с 20 бройки – от 893 до 873. Американските власти все пак омаловажиха този факт, добавяйки, че намалението на броя ще се изрази в увеличаване разходите за неговото производство.

От военновъздушните сили обявиха, че Канада планира закупуването на 65 изтребителя, въпреки че новият министър-председателя Джъстин Трюдо обеща да прекрати партньорството, съобщи DefensNews.com.

Цифрата 873 не включва потенциални нови продажби на чуждестранни партньори.

Партньорските нации са или страни - членки на НАТО или близки съюзници на САЩ. Обединеното кралство, Италия, Израел, Холандия, Австралия, Канада, Норвегия, Дания и Турция са част от програмата. Ф-35 е продукт на най-скъпата оръжейна програма в историята.

Вижте „мълнията“ на американските военновъздушни сили:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 58чй

    2 2 Отговор
    За тея пари си мислех, че с лазери ще стреля, а то пак картечници му сложили. В компютърните игри по-яко изглежда..
  • 2 ASD

    1 2 Отговор
    Новите руски радари виждат "невидимия" ф35 с яркост на сигнала 10 000/1 ,а това означава че от заначение са другите му бойни и летателни характеристики, които отстъпват съществено дори и от стария ф16.
    Маркетинга е важен за продажбите, обаче с военната техника има друг проблем. Ако се срещне с СУ35 примерно , какво ще се случи?
    Да не стане като с непробиваемия танк "Абрамс" ,който в първите дни на операцията на СА в Йемен загубиха 12 танка за 5 дена и след това СА си купи 200 бройки БМП-3 от Русия.
  • 3 хааааааа

    1 1 Отговор
    Тоя lightning ще пори рашъните с кеф!
  • 4 нас не догонят

    1 2 Отговор
    Охо тоя има 1 Двигател само сигурно за по малка мощнст и малка надеждност или да е по Икономичен ?????!!!!!:::
  • 5 kcaniba

    1 2 Отговор
    Откъм ПиАр американските дивайси са най високотехнологични.
    На война, който може да се докопа - работи с руско!!!

    Коментиран от #11

  • 6 gagarin

    2 1 Отговор
    Ei,golemi razbiraci!Kak dosega ne sa vi vzeli v Pentagona da im kazvate kakvo da pravyat?
  • 7 Гост

    2 2 Отговор
    Че и картечница са му сложили.До колкото ми е известно,на американските пилоти им е забранено да участват в близък въздушен бой с руски изтребители,дори и от по старо поколение.Тя самата концепция на този изтребител е да е невидим,да пусне ракета от около 140км и да бяга.Нищо,че Миг 31 го вижда от 500 км и му пуска ракета от 200 или 400 км.А в близката и средна дистанция,докато тази сладка тулумбичка се завърти Су-то му е вече на опашката.Но да плаши ниско развитите във военно отношение държави,сигурно става,както и да смуче парите на данъкоплатците.
  • 8 goni

    2 0 Отговор
    Мдаа! Интересно самолетче! Жалко че едва ли българин ще пилотира такова нещо! А, България да притежава подобна машинка?!" Тури му пепел"! Или, ако по ви харесва:" Покри, па плачи...!" Не знам защо се сетих за една доста стара песен:" Парички, кой си има се вози в автобуса, а този който няма пеша че по не друса!"
  • 9 goni

    1 0 Отговор
    Та, да си дойдем на приказката!:) Не съм особен почитател на Руското оръжие, ама ние друго нямаме, няма и да имаме!:) Това поляци да ремонтират руски самолети!!! Като ги ремонтират поляци самолетите по-малко ли руски стават, или стават направо полски!:) От колко години сме член на НАТО?! Да сме закупили някакво оръжие от Натовска страна?! Ние още си караме с АК-47! Освен нас го използват Ислямска държава и някои "прогресивни "Африкански и Латиноамерикански движения!!!:)
  • 10 goni

    1 0 Отговор
    Дано не съм обидил някой пацифист! Смятам че България трябва да има боеспособна армия! Въпросът е какво може да си позволим?! Като гледам за бедни хора като нас опциите не са кой знае колко! Не е необходимо да си завършил три висши образования за да разбереш че при сравнение качество-цена пак опираме до Старите приятели! Не бива да се политизира отбраната! Това че политизираме образованието майната му! Без това в днешно време в България, кой ли учи наистина?! Но, не и отбраната!!!
  • 11 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "kcaniba":

    къде в историята са работили успешно с руски самолети?дори в ссср предпочитаха американските втора употреба дошли по ленд лаза :))))!руските самолети са като руските танкове и коли харесват ги само тези дето не са карали друго!

    Коментиран от #12

  • 12 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Деске кажи нещо ново и смислено. Тази безпочвена анти руска пропаганда те излага. Намирисва на мухал от соца, когато на запад всички бяха бизнесмени милиардери, тока там не спираше а на който не му се работи се плакне на плажа в Хаваи с помощи за безработни. И децата вече разбраха че това бе пропаганда за колонизиране и окупиране на малоумници и продажници.

    Коментиран от #15

  • 13 Бат Саше

    1 2 Отговор
    Да харчиш луди пари за тромави самолети със "стелт" технологии е пълна глупост, при положение, че руснаците ги виждат без проблем. Още повече, че руснаците не са спрели да разработват ултрамодерни радари и ракети..... Ама братята американци си знаят най-добре.
  • 14 гост

    0 2 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=GiReHDg1g8A
  • 15 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бай хой":

    ква пропаганда бе ,тролче?отвори на руски асове и гледай ква част от тях са станали на американски самолети такива при великото съветско производство.израелците хванаха почти нов миг преди години в разгара на студената война ,но за съжаление на руснаците ни американци, ни никви други не се възползваха от високите му технологии,а после и израелците ги сваляха без да ги отчитат за живи.сега пак се почна ,стелта бил тромав,мерцедеса чуплив ,айфона глупав....,но руските алтернативи са пълна трагедия ,тва е истината другото е спам от путиноиди като теб!
  • 16 Бай хой

    0 2 Отговор
    Я стоян деската се запени.А това за израелците направо изби цацата. Вярно е че при шестдневната война свалиха съветските самолети от пистите преди да са излетели. Но някак си западните историци премълчават за последвалата война когато не можаха да нанесат превантивна агресия и миговете излетяха. Тогава фантомите и миражите падаха като мухи.

    И май нещо по традиция бъркаш. Не израелците хванаха самолет а руснаците изпратиха на японците миг25 който те изпратиха чак в сащ и след два месеца копиране на майтапи върнаха в СССР. Накрая се оказа че още не могат да го достигнат.