12 Февруари, 2016 20:55 1 470 5

Среща на Съвета Русия - НАТО в момента е невъзможна

  • нато-
  • русия-
  • йенс столтенберг-
  • сергей лавров-
  • мюнхен

Алиансът иска от Москва да се подобри военната прозрачност, за да бъдат избегнати недоразумения

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви днес, след среща с руския министърът на външните работи Сергей Лавров, че в момента провеждането на среща на Съвета Русия–НАТО е невъзможно, съобщи Ройтерс.

Свикването на подобна среща се оказва трудно заради противоречията на НАТО и Русия по всевъзможни въпроси, вариращи от подкрепата на Москва за сепаратистите в Украйна до нахлуванията във въздушното пространство в Турция.

„Ако започна да уточнявам всички детайли защо не можем да организираме срещата, то това допълнително да затрудни свикването ѝ“, заяви Столтенберг след срещата си с Лавров.

Столтенберг и  Лавров обсъдиха днес в Мюнхен перспективите пред отношенията си, както и подновяването на диалога в Съвета НАТО - Русия. Съветът не се е срещал от 2014 г., но днес двете страни са малко по-близо до съгласуването на дата или дневен ред на бъдеща среща, коментира Ройтерс.

В момент, когато НАТО увеличава военното си присъствие в Източна Европа до контингент, не виждан от края на Студената война в опита си да възпре Русия, Алиансът иска от Москва да се подобри военната прозрачност, за да бъдат избегнати недоразумения.

"Ние всички трябва да сме готови да обсъдим трудните въпроси, въпроси, по които не сме съгласни", заяви Столтенберг.

Дипломати от НАТО казват, че липсата на диалог подхранва недоверието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чачук

    1 2 Отговор
    НАТО е динозавър и мястото му не е в нашия свят.Изпълни ролята си и е време да отиде в историята.Колкото и да се напъват и крепят,краят му приближава.Амин.
  • 2 onq s konq

    3 2 Отговор
    Нали разбираш че е точно обратното...или не разбираш?Сега щи го кажа по-ясно:МОЖЕ СВЕТЪТ ДА ИЗЧЕЗНЕ,НО НАТО ЩЕ ОСТАНЕ:)А на русофилите единственото което мога да препоръчам е СМИРЕНИЕ.Алелуя.

    Коментиран от #3

  • 3 tost

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Мисъл ,казана от Коника без глава :))))))
  • 4 Бай хой

    2 2 Отговор
    Знаем точно кога нато ще бъде готово. Последни примери - в усрайна Русия не се питаше докато опълченците не награбиха нео фашистите като трудовашки колички и имаше вероятност да спрат при марионетките в киев. Сега в Сирия също не се говореше с Русия докато те не нагънаха джахидистите на сащ и нато и са на път да ги натикат в анадола при коалиционните им партньори.

    Коментиран от #5

  • 5 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бай хой":

    опълченци в украина ????!!!да не са дошли направо от шипка?на руските части спецназ заедно с цялото оборудване и ракети от кога им викат опълченци?неофашисти пък е нов приом от 40-50 годишните пионери и комсомолци като теб,разпространен само сред тях!