Last news in Fakti

13 Февруари, 2016 12:37 2 778 9

Медведев: Русия и Западът се хлъзгат към нова Студена война

  • мюнхен-
  • студена война-
  • медведев-
  • нато-
  • запад-
  • русия

Девет години по-късно руският премиер и близък съратник на президента Путин отново говори за разделение в Европа

Медведев: Русия и Западът се хлъзгат към нова Студена война - 1
Снимки: АП/БТА

Русия и Западът се хлъзгат към период на нова Студена война. За това предупреди в своята реч пред Международната конференция по сигурността в Мюнхен руският премиер Дмитрий Медведев.

Почти всеки ден ние сме обвинявани в извършване на нови ужасни заплахи било срещу НАТО като цяло, било срещу Европа или САЩ, или било срещу други държави, посочи Медведев.

Неговите коментари идват на фона на призивите на френския премиер Манюел Валс към Русия да спре бомбардировките над цивилни в Сирия, заявявайки че тази стъпка ще е от решаващо значение за постигане на мир в близкоизточната страна.

Дмитрий Медведев настоя, че не се представени никакви доказателства, че Кремъл бомбардира цивилни обекти в Сирия. Той дори посочи, че само сътрудничество между Русия и САЩ може да доведе до нормализация на ситуацията в Сирия.

Медведев: Русия и Западът се хлъзгат към нова Студена война

Според него все още има една неприятелска политическа линия на НАТО към Русия.

Европейските политици повярваха, че създавайки един вид пояс от приятели по границите на ЕС това ще бъде гаранция за сигурност. Какъв е резултатът? Не пояс от приятели, а пояс на изключение, коментира руският премиер.

Да се създава доверие е трудно, но все отнякъде трябва да започнем. Нашите позиции се различават, но толкова, колкото преди 40 години, когато в Европа имаше стена, припомни Дмитрий Медведев.

Световни лидери са използвали тази конференция за анонсиране на политики, както направи Владимир Путин през 2007 година в реч, определена от много анализатори като повратна в международната политика на Русия и началото на нова Студена война. Девет години по-късно руският премиер и близък съратник на президента Путин отново говори за разделение в Европа.

На тазгодишната конференция в Мюнхен има над 400 участници, сред които се отличават имената на краля на Йордания Абдула II, президента на Полша Анджей Дуда, украинския президент Петро Порошенко, руския министър-председател Дмитрий Медведев, държавния секретар на САЩ Джон Кери, руския външен министър Сергей Лавров, министърът на отбраната на Великобритания Фалон и много други съвременни лидери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 2 Отговор
    Студената война винаги си е била "студена",но няма нищо общо с ПОЗИЦИОНИРАНЕТО НА РУСИЯ в миналото.Няма соц. лагер и Полша по чиито граници със Запада в безкрайни тунели да се движат ракети СС-20 за да не ги засече НАТО,няма Прибалтийски републики,няма Азиатски републики-васали,няма КУБА...с насочени руски ракети ракети към столицата на САЩ!Просто "червената чума" е смалена до една Русия и Беларус.Което значи че НИКОГА ПОВЕЧЕ едно разбесняло се и нагло плешиво руско човече представящо се с името ХРУСЧОВ няма да удря нечувано просташки с обувката си по катедрата на ООН и да сипе милитаристичните си заплахи към несравнимо по-интелигентната част на света!

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Тревата, внимавай от коя трева хрупаш
  • 3 а ся

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    До сега през живота си , не съм виждал човек да дърпа каруца и един кон отзад да дава наставления . Коня бил добър приятел на човека , но не спи в къщи при стопанина си . И човека и коня си знаят мястото . Навремето дядо ми разправяше , как да имаш кон вместо магаре било по класно . Коня по - дърпал , по - лесно се управлявал , по - бил послушен . От там идва и израза : дърпаш се като магаре ... . Въпреки това имало и единици " буйни" коне . Но дядо каза , че и те не биле излишни . За пастърма и суджук ставали чудесно .
    А пастърмата и суджука на масата никога е са излишни .
  • 4 Бай Кор

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Наистина е добре да пасеш от хубава трева, че тази в момента ти уврежда менталното състояние. Ракетите СС-20 "Воевода" или по класификацията на НАТО "Сатана" са ракети с базиране в шахти и барутен акумулатор, който ги изстрелва във въздуха на двадесет метра и чак тогава им стартира двигателя. Сам осъзнаваш, че безкрайни тунели няма как да се строят, след като ракетите се сглобяват на място. Камионите докарват отделните части в шахтите и там инженерите си свършват работата. И все руснаците виновни, щото американците ще платят 2 долара повече...

    Друг е светът, наистина. Но износът на "демокрация" продължава, "Арабската пролет" се превърна в "Европейска зима", американосите водят непрестанни битки за " човешки права". Странно, при такава мания по справедливостта защо в Ирак загинаха над 100,000 души, в Афганистан още се трепят, Либия е на път да се разцепи и почти не съществува като политически субект... Защо България се напълни с американски и турски агенти, които срутиха икономиката и продадоха пазарите на продукция на чужди фирми...

    Коментиран от #5

  • 5 FR V

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Кор":

    Байчо, изми ли си чървулите преди да ръсиш мозък?!
    Познай от първия път кой загуби предната Студена война и кой ще загуби следващата.
  • 6 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    добрия и лошия милиционер.сега малкото добро милиционерче ни обяснява как сме обвинявали погрешно русия в работи дето тя въобще не била извършила :)))!!!!
    след идването на путин и въпреки помоща дето русия получаваше се стигна до това русия да е препъни камък на всички европейски и американски инициативи.като се почне с иран,северна корея,куба,мине се през близкия изток и северна африка, русия е все на обратната страна,но с протегната ръка за гадните европарички и още по-гадните доларчета!!!!последните удари на путин срещу европейското единство в гърция ,украйна или на балканите повтарят правилото на чърчил за такива режими:ние храним крокодилите и се надяваме да ни изядат последни!!!
    сега обаче като спряхме папото на крокодилчетата и се оказа че те били безопасни и миролюбиви гущерчета!

    Коментиран от #7

  • 7 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Ооо, тролче, толкова ли си прост, нима не осъзнаваш, че същотото нещо се отнася и за теб! Като ти спрат центовете и ти ще спреш да защитаваш турските и американските ни душмани. Бива те да ръсиш повърностни мисли, ама си прекалено елементарен и дори не можеш да съобразиш, че така както ти днес получаваш доларчета за да правиш филмчета за наследството на комунизма, един ден някой друг ще прави филмчета за "наследството" на демокрацията.

    Коментиран от #8

  • 8 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    не бъркай себе си с мен!тва че ти чакаш някой да ти дава нещо с просешка ръка не го вменявай на мен,аз квото ми трябва си го взимам и не съм на копаня при никого за разлика от теб.що се отнася до тва дето пиша вместо да обикаляш и да спамиш безидейно чети и се образовай!

    Коментиран от #9

  • 9 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    "аз квото ми трябва си го взимам " - първо, не е уместно да си горд с поведението си - то и нашия цар-тиква е на същия принцип и резултата е плачевен.

    Второ, лошото е, че и природата явно си е взела нещо дето я и е трябвало, я не от теб.

    Трето, това, че си взимаш от работодателите си каквото ти трябва, не означава, че си в правото си, щото най-малкото го правиш за непряка сметка на българския народ.

    Четвърто, от време на време ти чета лъжите, като тази за виновниците за баташкото клане, както и лъжите на други твои "колеги" дето даже си правят труда и книги да пишат, но нито лъжите, нито плюсчетата и минусчетата могат по някакъв начин да променят миналото.

    И последно, както ти казах, един ден някой ще прави филмчета за наследтвото на нашенската "демокрация", ярък представител на която си именно ти.
Новини по държави: