Last news in Fakti

13 Февруари, 2016 20:49 1 402 0

Аш Шабаб пое отговорност за бомба на самолет

  • аш шабаб-
  • сомалия-
  • бомба-
  • самолет
Аш Шабаб пое отговорност за бомба на самолет - 1

Сомалийските ислямисти от Аш Шабаб поеха отговорност за бомбения атентат срещу пътнически самолет на авиокомпания "Даало еърлайнс", предаде АП.

Атентаторът бе засмукан през отворилата се еднометрова дупка в корпуса на еърбъса, заявиха властите. Пилотът приземи успешно самолета в столицата на Сомалия, от където бе излетял минути по-рано.

Кадри от камерите за видеонаблюдение на летището са уловили момента, когато един от служителите на летището е предавал преносимия компютър на свой колега. Той пък дал устройството на мъж на име Абдулахи Абдисалам Борлех, за който се предполага, че го е качил на борда. Според източници на Си Ен Ен именно Борлех е задействал бомбата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА