14 Февруари, 2016 13:00 1 934 19

Турция продължава да обстрелва кюрдите в Сирия

  • турция-
  • сирия-
  • кюрди-
  • обстрел-
  • армия-
  • русия

Обстрелът е бил насочен срещу въздушни бази и други позиции под контрола на кюрдите

Турция продължава да обстрелва кюрдите в Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Втори ден турската армия обстрелва позиции на кюрдите в северната част на Сирия, съобщи „Хюриет“, позовавайки се на информация на Сирийската обсерватория за правата на човека.

Турската артилерия е бомбардирала позиции на кюрдската партия „Демократичен съюз“ (PYD).

Обстрелът е бил насочен срещу въздушни бази и други позиции под контрола на кюрдите в северната част на Сирия.

Турският министър-председател Ахмет Давутоглу потвърди информацията.

Ударите са били ответна реакция на стрелба по турски военни позиции на границата от страна на сирийските кюрди и армията на Башар Асад.

„Дейли Сабах“ припомня, че кюрдите са подкрепяни от руските военновъздушни сили в Сирия.

САЩ призова Турция да преустанови атаките срещу кюрдите в Сирия. Говорителят на Държавния департамент Джон Кърби заяви, че „САЩ са притеснени от ситуацията северно от Алепо и работят за деескалация на напрежението“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    2 1 Отговор
    Така или иначе по Карма -- до някоя и друга годинка, ако масовият убиец и агресор като в Украйна и Сирия, нисшето същественце Путин и ко, ако така продължават, ще си навлекат бунтове кървави ужасни в самата РФ и виселица, като Възмездие ... За това, дето нападнаха християнската си съседка Украйна и дадоха съвети на Асадчо Кървави преди години да почне война против народа, който преди това искаше 15 месеца МИРНО само нови избори, в които да участва не само партията на Асад, но той им прати главорези и започна война против хората.

    Коментиран от #4, #8

  • 2 кроко

    2 2 Отговор
    Е т'ва е същността на турската идея за "зона за сигурност" - да могат да си правят каквото си искат с кюрдите, тоест поредния геноцид в историята. После психичноболни като тоя под мен пак да ми разправят какъв бил Путин и какъв бил Асад.
  • 3 Истината

    0 0 Отговор
    Генерал ФСБ (КГБ) Укрюмов весной 2000 после выборов Путина сказал:
    ,,Нам пришлось взорвать дома, чтобы посадить его в Кремль,

    сколько же придется пролить крови, чтобы его отдуда убрать?,,

    После этой сентенции Угрюмов не прожил и пары месяцев.
  • 4 Скакауец

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Силни хапчета и ледени душове,разбирам ,че в психиатрията нямат пари и ви пускат.
  • 5 наблюдател

    0 2 Отговор
    Ердоган се е уплашил от кюрдска държава и сега иска да прави геноцид което е запазена марка за фесовете.Вече не могат да им летят самолетите и за това каквото могат да стигнат с артилерия това е.
    Крайно време е Турция да бъде разделена на части и да се спре с мечтите на неоосманистите да правят пак империя.
  • 6 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    кюрдите и турците са в конфликт не от вчера и докато ердоган се разбра с част от тях с другите воюва .сега ще се стигне до конфликт в нато коалицията щото сащ искат сирииските кюрди за съюзник,а турция ги обявява за терористи.
    тва ще е следващия препъни камък в региона след падането на асад и изгонването на идил!

    Коментиран от #7

  • 7 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Тролче, много добре си описал случващото се между кюрдите и турците, само не разбирам как стигна до извода, че това ще представля проблем, както и че Асад и ИДИЛ предствляват проблем в региона - Асад е там от години, ама докато не почнаха американките "революции" нямаше проблем с него; а ИДИЛ по същество е последствие от американските "революции" и също не предствлява проблем. Не е нужно да имаш много акъл в главата за да съобразиш, че американците с тяхните интиги са основния проблем за региона, но уви... явно на теб не ти достига.

    Коментиран от #9

  • 8 киро

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    А войната в Сирия Пентагона я направиха като похарчиха 500млн $ за създаване на ИД - това официално е заявено !
  • 9 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    американците са върха на съвременната цивилизация.дори възможността да комуникираш в нета както и свободно да бълваш глупости ти е екстра донесена от тях!що се отнася до турците и кюрдите ,ердоган няма да се съгласи с обединен кюрдистан на границата му.тва е проблем с които европа и сащ ще трябва да се справят след падането на асад,щото турците не са склонни да се съобразят с нашите стандарти,но за сега са ни необходими и не е решение да се караме с тях ,превръщаики ги в нова сирия!
  • 10 kutrako

    0 2 Отговор
    Стояне кога ще падне Асад не ме вълнува :)Възможността да комуникираш в нета не е благодарение на американците а на един Българин,дано знаеш кой е :)Америка е длъжник на половината свят човече (образно казано )те са като Гърците харчат повече от колкото изкарват.

    Коментиран от #11

  • 11 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "kutrako":

    Никъв българин няма в тази работа.джон атанасов не е българин,а е с български корени,но ако родата му бе останала тук щеше да пасе и сега някъде козите .та америка дава стандарта и възможностите ,а хората дето имат качества отиват там и се развиват.тва е мястото дето има равен старт и свободна конкуренция ,което дава резултати.интригите се правят от народи дето искат да минат по-прекия път ,а на американците не им се налага щото принципите дето спазват ги развиват в честната игра.америка помага на половината свят като почнеш от китаи минеш през русия,европа,латинска америка и където се сетиш.неините принципи на честна игра допускат до технологиите и и пазарите и всеки дето иска да търгува или работи с тях.без сащ сега сигурно нямаше да има русия ,но руснаците удобно го забравят тва като малко им се по oправи ситуацията .да вземат да се поучат от китаи ,дето след като се хванаха със сащ увеличиха 50 пъти бвп и стандартите си.

    Коментиран от #12

  • 12 честно

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Стоянчо пиле шарено много Сладки ЛОКУМИ ТОЧИШ КАЖИ НЕЩО и МРЪСНИТЕ ВОЙНИ на Твойта Върхова Нация Кажи за Финансовите Спекулации за Това как си ТРЕПЯТ президенти и сенатори изтрепаха цялата фамилия Кенеди ами Мартин лутър Кинг и той ли бе терорист Тази нация трябва да бъде ограничена от върховите технологии защото ДОКАЗАНО ГИ ИЗПОЛЗВА ПРОТИВ ЧОВЕЧЕСТВОТО ПОДСЛУШВАЙКИ ГО Тровейки го с ГМО храни Убивайки го в Изкуствено създадени конфликти по по ЦЕЛИЯ СВЯТ

    Коментиран от #13

  • 13 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "честно":

    няма как да ограничат американците от технологии ,тва е все едно да ограничиш руснаците от пиенето.на 10 новооткрития годишно 6 се правят там,това е статистиката.другото са щуротии,изтрепали си били президентите и тва е проблем за теб???!!!!водили мръсни воини????!!!та воините винаги са мръсни и американците не са определено балъци и си пазят интереса при това много добре,а що се отнася до трепане на политици ,през последните 30-40 години може да сравниш колко руски и колко американски политика са утрепани.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Разискваме от къде идват проблемите в близкия изток.

    Не разискавме дали американците са върха на съвременната цивилизация или са върха на нещо друго, най-малкото свеки има различни ценнокти и това че ти ги смяташ за връх в нещо не е показателно за нищо друго, освен за собствените ти възгледи.

    И освен това що допускаш, че турция ще се превърне във втора Сирия - що не допуснеш, че братята американци ще им спретнат една демократична пролет и всичко ще тръгне по мед и масло в турция?!

    Коментиран от #17

  • 15 честно

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Има един начин и той е изпепляващ
  • 16 бум бам

    0 2 Отговор
    Джон атанасов щеше да се гръмне Ако знаеше за какви Долни цели се използва изобретението му
  • 17 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "кроко":

    хубаво е да четеш постовете си дето си писал преди това за да не се излагаш в следващите.ти повдигна въпроса с американците и направи невярно твърдение ,после пък се оказа че не те интерасувал въпроса.
    турция има революция подкрепена от европа и сащ ,тя се състоя на площад тексим преди година и тогава путинофилите и ердоганистите бяхте заедно ,но тва удобно си го забравил както и предния си пост.в турция рано или късно ще се създаде гражданско общество,днес турците с визия за реформи и демкрация са ололо 20% ,но тренда е силно положителен.когато турция стане европеиска държава ние българите ще бъдем на огромна далавера,но дано и ние се развием до тогава в тази посока!

    Коментиран от #18

  • 18 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Ееее, шизофренията ти нещо се обостря! Как реши, че не ме интересува въпроса за истинските виновници за ситуацията в близкия изток - много елементарно се опитваш да бягаш по тъча! И няма смисъл да ми обяснаваш кога какво е станало в турция - въпросът ми към теб относно турция е защо не допускаш, че и там братята американци могат да спретнат една мирна революциоона пролет?

    Единственото нещо, за което мога да се съглася с теб е, че когато турция стане европейска държава и ние ще имаме далавера от това - да, така е, ама това със сигурност няма да стане в близките десетилетия, не само заради политиката на сегашните управляващи, а и защото трябва да минат поколения за да стане това. Иначе такива празни приказки за тренда сме ги слушали много пъти от теб, ама ходи ги разправяй на иракчаните например колко е хубав тренда в държавата им.

    Коментиран от #19

  • 19 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "кроко":

    америка няма как да спретва революции ,като арабските те са си дело на местното население,подобно е и положението в турция.та в турция има писатели дето ние може само да мечтаем имат ,хора и то не малко образовани поколения на запад ,живеещи като нас ,а и много по-светски и демократични,както казах става въпрос за около 20 % и нагоре от турското население,тези хора са основната движеща сила на турската икономика ,която е в едни доста сериозни нива и те стават все повече и повече.има един автор турски казва се орхан памук ,може да попрочетеш нещо от него,препоръчвам ти романа му сняг или просто гледаи сериозно турско кино не сапунките и ще може да придобиеш представа за обществените нагласи там,но наи-лесно е да говориш с турци ,колкото и да имаш скруполи по темата.що се отнася до ирак,да в ирак сунитите страдат и не могат да се примирят с положението си в новия ирак,но икономически страната се стабилизира ,нивата на доходите постоянно се качват въпреки идил и ирак ще се оправи съвсем скоро и ще бъде много по-добре отколкото бе при садам,но въпреки всичките перипетии основната част от иракското население не приема като алтернатива нова диктатура!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания