14 Февруари, 2016 15:25 4 610 27

Путин може да спре войната в Сирия само с телефонно обаждане

  • филип хамънд-
  • сирия-
  • владимир путин-
  • телефонно обаждане-
  • русия

Има един човек на тази планета, който може да сложи край на гражданската война в Сирия - Владимир Путин

Путин може да спре войната в Сирия само с телефонно обаждане - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският президент Владимир Путин е единственият човек на тази планета, който може да сложи край на войната в Сирия. Това заяви британският външен министър Филип Хамънд, цитиран от „Индипендънт“.

„Има един човек на тази планета, който може да сложи край на гражданската война в Сирия с едно телефонно обаждане. Това е Владимир Путин“, заяви Хамънд.

Той призова Кремъл да спазва международното хуманитарно право и да спре да бомбардира позициите на умерената опозиция в Сирия.

„Настояваме руснаците да спазват международното право и задълженията си по резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, на които са се подписали“, заяви още Филип Хамънд.

Факти.бг припомня, че по-рано днес бе съобщено за проведен телефон разговор между Владимир Путин и Барак Обама. Те са обсъдили ситуацията в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чакала

    0 3 Отговор
    Америанците да не го барат за ........ щот ако се види притиснат че им пусне по една ядреня глава във всеки град и илюминатите ще видят истинското просветление
  • 2 123455

    1 3 Отговор
    Какво е ,,умерената опозиция ,,?
    Опозицията може да прави митинги и стачки-да протестира.
    Щом са хванали оръжието,значи и по тях може да се стреля,
    щом убиват и тях могат да ги убиват.
    Има партизани /сега им викат терористи/,има и армия която се бие с тях.
    Стига с тия вратички ,,умерената опозиция ,,-ха..ха..
    Ина кого да звънне по напред,може би на американските и британски агенти ?
  • 3 Истината

    4 0 Отговор
    Генерал ФСБ (КГБ) Укрюмов весной 2000 после выборов Путина сказал:

    ,,Нам пришлось взорвать дома, чтобы посадить его в Кремль,

    сколько же придется пролить крови, чтобы его отдуда убрать?,,

    После этой сентенции Угрюмов не прожил и пары месяцев.

    Коментиран от #12

  • 4 Истината

    3 1 Отговор
    И така...
    Така или иначе по Карма -- до някоя и друга годинка, ако масовият убиец и агресор като в Украйна и Сирия, нисшето същественце Путин и ко, ако така продължават, ще си навлекат бунтове кървави ужасни в самата РФ и виселица, като Възмездие ... За това, дето нападнаха християнската си съседка Украйна и дадоха съвети на Асадчо Кървави преди години да почне война против народа, който преди това искаше 15 месеца МИРНО само нови избори, в които да участва не само партията на Асад, но той им прати главорези и започна война против хората.



    Коментиран от #5, #8, #14

  • 5 jambazina

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Истината ":

    Кон, пий си хапчетата моля те
  • 6 Камата

    1 1 Отговор
    Факти не беха ли про-руски преди 2-3 години ? Спомням си че слагаха по 250 минуса за герберски и антируски коментари, сега обратното правят

    Коментиран от #7

  • 7 ААА

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Камата":

    А не,има тука няколко "резака" дето задружно чукат минуси,ако са достатъчно бързи,могат да начукат 2-3 минуса.Може и да има и 1-2 бенефициенти по евро-програми.Общо около 10-11 минуса,едни и същи.Макар,че е възможно с лека хитрина ,с различни имейли и няколко регистрации да са и от 1-2 човека ,но трябва за тези глупости да си много "мотивиран" ,да си озлобен и да те хапе коня.Аз отдавна не пиша + _ и дори регистрацията ми пропадна някъде.
  • 8 Мишка

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Истината ":

    Пич пий си хапчетата редовно.
    Разрови се из Руските сайтове и социални мрежи и почети да се образоваш.Руснаците са страшни националисти и за разлика от Нас обичат Русия и са готови да умрат за нея.В лицето на Путин виждат един велик водач и патриот.Това че на някой Му се иска да няма Русия не е познал.По-скоро последната реч на планетата ще бъде Руска.Не случайно тая страна не е побеждавана в нито една голяма война.

    Коментиран от #13

  • 9 кроко

    1 2 Отговор
    Значи Путин не може да обстрелва умерената опозиция и разни цивилни граждани с бради и калашници, ама турция и саудитците могат да бомбандират кюрдите! Що така?

    Путин не може да да обстрелва камионите с петрол и петролните кладенци, ама турците и аркадашите им могат да си купуват петрол от ИД! Що така?

    Коментиран от #10

  • 10 Мишка

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "кроко":

    Що така ли? Ами щото ИДИЛ си е тяхно чадо.Ша си го бият кога искат.
    Ако някой бие твойто дете ще Му скочиш и Ти нали.
  • 11 Еееех

    1 0 Отговор
    Путин може с едно обаждане да спре войната,да така е.Но първо трябва САЩ,Турция,Саудитска Арабия,Катар,Англия,може и да съм пропуснал някой,Да поискат прошка от народите на Сирия,Ирак,Либия,Авганистан,идр.за всичките зверства които им се случиха,да обещаят да не се месят с с военни действия и хибридни войни в суверенни държави.Да си изтеглят "прокситата" финансирани и обучени от тях.Да престанат да гледат на чуждите природни богатства като на своя собственост.Да сложат край на "войната с чужди ръце" Тогава службите на съответната освободена държава могат да възложат на читави и умни хора да създадат политическа класа от патриоти,които да бранят територялната цялост и природните богатства в държавата ,народа да избере най-добрата партия,Асад да сдаде властта по мирен път,ако трябва да мине в опозиция.И тогава Русия,Иран и Хизбула ,да си изтеглят пушкалата от Сирия.Еххх мечти.
  • 12 честно

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Истината ":

    Я кажи твойте господари си трепят президентите и сенаторите особено клана Кенеди знаеш ли там Истината или не ти отърва
  • 13 Девон

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Мишка":

    ГРЕШКА!ЕДНА ОТ ГОЛЕМИТЕ ВОЙНИ КОЯТО ГУБЕ ПОЗОРНО РУСИЯ Е КРИМСКАТА!!

    Коментиран от #15, #17

  • 14 наблюдател

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Истината ":

    Това "мирно" искане го знаем.САЩ с техните арабски пролети разбутаха целия близък изток и сега виждаме пълчища емигранти към Европа.
    Не говори за Путин а кажи колко войни и избити хора тежат на съвеста на американските президенти.Нали уж те са добрите демократи? Кажи ни за Хирошима,за "оранжевия агент",преброй всички войни които САЩ са спретнали за защита на икономическите си интереси.
  • 15 бум бам

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Девон":

    Тогава руснаците се бият на 5 фронта плюс тихоокеански срещу 5 колониални държави и турската империя като накрая губят достъпа до черно море което следващия Руски император Много бързо поправя и разпитушинва турци и англичани в следващата война
  • 16 Ла ла ла

    2 0 Отговор
    Хутину Пую уже по уйх. ... Он готовится к Гааге!!!

    :)

    Коментиран от #18

  • 17 999

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Девон":

    Ако беше прав сега нямаше да има България, Освобождението ни е продължение на кримската воина. Англия, Франция са си затваряли очите за зверствата на Балканите, сега също ни използват и сега само че под друга форма.
  • 18 Ла ла ла

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ла ла ла ":

    Рашисты же бомбят не просто повстанцев, а в первую очередь мирное население в Сирии, что бы вызвать панику и бегство людей из Сирии.
    Сирийский мальчик ночует на могиле своих родителей, убитых в результате авианалёта.

    Коментиран от #19

  • 19 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Ла ла ла":

    Пишете на арабски да ви разбера бе!Къф е тоя джагатайски?
  • 20 Ла ла ла

    3 0 Отговор
    Не знаете руски, езика на рашистите, рашистите, още фашистите на 21-ви век?
    Направо сте за разстрел, къде са Сталин, Берия и ЧК!
  • 21 kcaniba

    0 2 Отговор
    Значи едните могат да я започнат (Тони Блейър призна, че войната срещу Ирак е била въз основа на фалсифицирана информация и т.н.)
    Да разрупат хиляди населени места, да избият над 200 000 от населението, унищожат икономиката, инфроструктурата , създадат вълни от бежанци, посредством оранжеви революции или създаване на опозиционни блокове 0 ислямистки, ултра-националистични!!!!
    ...а Путин може да спре всичко това само с едно телефонно обаждане!!!!!???
    Представяте ли си , каква мощ, какъв пауър!!!!
    Запдният свят трепери ли, вика Путин Акбар ли!??
    Не е много ясно, но че, "някой ми е .рал в гащите" г-Н външен министър, е със увереност!!!
  • 22 Истината

    3 1 Отговор
    Докато се врещи по турците, ето какви ги дробят тези и ГЕНЕРИРАТ НОВИ БЕЖАНЦИ, ГАРАНТИРАНО ОТ ПУТИН!

    Кръволоците Асад, Путин, ПКК-марксисти-терорИсти, терор.Хизбула, иранските главорези и ДАЕШ!!! от една страна -- бият и днес по сирийците в приграничния град до Турция ААЗАЗ, ей сега им пуснаха БОМБИ:

    Бомбардировщики ВКС России нанесли десять ударов по подконтрольному оппозиции городу Аазаз на севере сирийской провинции Алеппо.
    Две ракеты взорвались неподалеку от детской больницы и родильного дома, нанеся серьезный ущерб близлежащим зданиям.

    Источники на севере Сирии сообщили, что российские бомбардировщики наносят удары по линии фронта, где продолжаются бои между силами PYD (ПКК-военно крило)и режима Башара Асада с одной стороны -- и оппозицией с другой.




    --------------------------------------------------------------------------------

    Коментиран от #23, #24

  • 23 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "Истината":

    вземи отговори на някой въпрос, а не само да цъкаш като бот из форумите!

    Разбрахме, че според теб Путин е виновен за ситуацията в Сирия! Ама кажи що в Европа идват бежанци и от Ирак, от Афганистан, Либия, и ощи много други знайни и незнайни държави - що не им харесва американската демокрация на тия милиони хора?
  • 24 Мишка

    0 3 Отговор

    До коментар #22 от "Истината":

    Много сляп народ има в България.А слепците се водят най-лесно към пропастта и сами скачат в нея.
    Последица от реформите и в образованието.

    Коментиран от #25

  • 25 Михо Михов

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Мишка":

    Като ти гледам минусчетата се чудя кой е слепия.

    Коментиран от #26, #27

  • 26 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "Михо Михов":

    Горко на държавата ни щом в нея виреят такива същества като теб, дето критерия им са плюсчета и минусчета. Би трябвало да имаш глава на раменете и нещо сиво в нея, но уви.
  • 27 Мишка

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "Михо Михов":

    Слепецо.Твойте минуси си ги турам на ......
    Хората са го казали отдавна: Прост народ слаба държава.
    А Трифонов е казал: "Нема такава държава" Аз го допълвам и казвам: И нема такъв народ!
    Айде турай минуси на спокойствие.Колко повече значи все по-прав Съм бил.