Last news in Fakti

14 Февруари, 2016 23:00 3 556 4

Папа Йоан Павел II имал връзка с жена

  • целибат-
  • папа-
  • йоан павел ii
Папа Йоан Павел II имал връзка с жена - 1

Папа Йоан Павел II е имал връзка с омъжена жена в продължение на три десетилетия. Това се твърди в документален филм на Би Би Си. Лентата ще бъде излъчена във вторник вечерта от германо-френския телевизионен канал Arte.

Авторите на документалния филм дават да се разбере, че няма доказателства, че Карол Войтила е нарушил обета за целибат (на латински: caelibatus - безбрачие, сексуално въздържание). Въпреки това жената, която е майка на три деца и папа Йоан Павел II са поддържали тесен контакт в продължение на три десетилетия.

Филмът ще бъде излъчен във Великобритания още в понеделник вечерта. Според в. „Гардиън”, без да се позовава на конкретен източник, Ватикана се е дистанцирал от документалния филм. Според Светия престол той съдържал „повече дим, отколкото огън“.

Св. Папа Йоан Павел II, с рождено име Карол Йозеф Войтила, е първият римокатолически папа от славянски произход и първият папа след папа Адриан VI (1522 г.), който не е италианец. Служи като папа от 16 октомври 1978 до смъртта си на 2 април 2005. Обявен е за блажен на 1 май 2011 г. от папа Бенедикт XVI. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 92бя

    1 0 Отговор
    Е, поне тоя си е падал по женска компания, а какво да кажем за кардиналите му, дето Бенедикт не можа да им изърпи наглата педофилия и се махна от Ватикана?
  • 3 стратокастър

    1 0 Отговор
    Тоя човек даде кураж на поляците да отхвърлят руското робство!
  • 4 Бат Саше

    0 0 Отговор
    Ми, браво на човека! Издигна ми се в очите.