Last news in Fakti

18 Февруари, 2016 17:29 3 805 11

Кой 22 пъти изпробва нервите на гръцкото ПВО?

  • гърция-
  • турция-
  • изтребители-
  • самолета-
  • пво-
  • нерви

Това е поредната ескалация на напрежението между двете страни

Кой 22 пъти изпробва нервите на гръцкото ПВО? - 1
Снимка: БТА/ AP

Четиринадесет турски военни самолета и пет хеликоптера са нарушили въздушното пространство на Гърция. Те не са предоставили данни за летателния план, съобщава гръцкият министър на отбраната.

Това е поредната ескалация на напрежението между двете страни. В понеделник двойка турски изтребители 22 пъти е нарушила гръцкото въздушно пространство. Това е принудило Гърция да вдигне във въздуха двойка изтребители, които преследвали нарушителите.

Ескалацията на напрежението става в навечерието на разполагането на мисия на НАТО за прекъсване на трафика на бежанци в Егейско море.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    2 3 Отговор
    Само турция има право видимо да пресича чуждите граници!!
    нашите дупета мълчат, явно нашите гранци надлежно са пазени!!
    Или вече пак сме в съжителство???
  • 2 Нели

    3 0 Отговор
    Интересно, турците обвиняват руснаците, че им нарушават въздушното пространство, а самите те го правят същото.
  • 3 КТК

    3 0 Отговор
    Ами какво още чакат гърците , че не са си поръчали няколко С-300 и С-400 ?

    Коментиран от #8, #11

  • 4 не е добре

    3 0 Отговор
    Понеже за НАТО явно всичко е ОК, гърците да повикат руснаците за съвместно военно обучение и обмяна на опит по границата :) Те от там насетне руснаците си знаят имат да си им връщат на фесовете.
    На мен ми е интересно да изкарат едни данни нашето въздушно пространство дали го нарушават турците, ама ние нали нямаме самолети, какво ни интересува кой и кога лети над нас !?
    Турците нещо яко ги е засърбяло, ама да не ги почешат най-накрая. Зъбят се на руснаците, изнудват партньорите, дразнят съседите....не е на добре тая работа не е !!!
  • 5 ПКК

    2 2 Отговор
    Къде е Катъра и Деса да коментират. Ванга ще излезе права.
  • 6 tost

    2 2 Отговор
    Турците „охраняват“ гръцкото въздушно пространство,нали са членка на Нато ,скоро и нас ще започнат да ни охраняват и то по земя.Искахме Нато,на ви Нато.
  • 7 Гост

    2 0 Отговор
    Започвам да се обърквам, нали в парламента се обясняваше, че небето не е наше, а е натовско. Гърция отдавна е в НАТО, а небето си е нейно не е натовско и явно не желае друга макар и натовска страна да навлиза във въздушното и пространство, а за нас тези са добре дошли, дали не се прекарваме, а?
  • 8 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "КТК":

    Те имат С300 нали турците ореваха всичко като ги бяха сложили в Кипър преди години.Явно е време да ги използват щото Ердоган си търси проблеми и ще си ги намери.Кюрдите скоро ще си имат държава а ние трябва да стягаме границата че много фесове ще бягат към Европа.
  • 9 Бат Саше

    3 0 Отговор
    НАТО е измислена американска организация, която ще се разпадне и при най-малкия конфликт. Орташката работа не върви между двама, камоли между една камара държави, армии и интереси. Не знам като се скарат "съюзниците", как ще процедират и кое НАТО ще ги защити от самите тях.
  • 10 Шрапнел

    1 0 Отговор
    Това, което не се казва в статията е, че гръцкото въздушно пространство е спорно. Турците никога не са подписвали документ, с който точно да го регулират, а гърците искат повече, отколкото заслужават. Знаете, всяка държава търси максимално изгодното за нея. Затова често се случва, да не кажа всеки ден, турски самолети да облитат спорните територии, които Гърция смята за свои, а Турция също. Няма двустранен договор, който да урежда тези неща.

    Турция наистина е голям проблем що се отнася до зачитане на граници. Както виждаме, те не се колебаят да нахлуят в Ирак, Сирия, а още не сме ги виждали, но са способни да навлязат и в българската територия и не ми е ясно как ще ги изгоним после.
  • 11 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "КТК":

    О ХО ХО ХО ХО ХА ХА ХА
Новини по държави: