22 Февруари, 2016 15:08 2 335 10

НАТО налага „стокхолмския синдром“ на Сърбия

  • сърбия-
  • нато-
  • стокхолмски синдром-
  • мария захарова-
  • русия-
  • заложник

Думите й идват на фона на информацията, че при въздушни удари на САЩ са били убити отвлечени сръбски дипломати

НАТО налага „стокхолмския синдром“ на Сърбия - 1
Снимка: БТА/ AP, протест в Белград - "Сърбия не е НАТО"

НАТО налага „стокхолмския синдром“ на Сърбия, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова пред „Россия 1“.

Думите й идват на фона на информацията, че при въздушни удари на САЩ са били убити отвлечени сръбски дипломати. Новината бе потвърдена от сръбския премиер Александър Вучич, който заяви, че служители на сръбското посолство в Либия са били „убити от американски бомби“. Вучич все пак добави, че страната му „се нуждае от Вашингтон като приятел, а не враг“.

Според Мария Захарова алиансът иска да наложи синдром, при който жертвата се привързва към похитителя.

„НАТО казва на Сърбия, че трябва да е в алианса, за да е защитена. Как, обаче, можеш да защитаваш страната, след като имаш информация за държани заложници, но ги бомбардираш?“, попита Захарова. Тя добави, че ЦРУ и ФБР са знаели за сръбските дипломати, държани като пленници, но въпреки това са нанесли удари, отнемайки живота им.

„Това е особен вид унижение. НАТО се опитва да наложи „стокхолмски синдром“ и да принуди жертвата си да обикне алианса и да иска да е заедно с него“, заяви Мария Захарова.

„Стокхолмският синдром“ е психологически феномен, при който заложникът се привързва към похитителя си и изпитва съчувствие и симпатия към него. Описва се като силна емоционална връзка между две лица, в които единият е периодично тормозен, бит и заплашван.

Факти.бг припомня, че преди десет дни посланикът на Сърбия в Русия Славенко Терзич заяви, че членството на Сърбия в НАТО не стои на дневен ред.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стратокастър

    2 1 Отговор
    Е това ако не е руска пропаганда ,кое ще е?Тая Захарова хубаво пита "как може да бомбардираш като знаеш че има заложници"?Но все пак тая жена се изказва от Москва а не от луната!Известно е че руските спец части атакуват без оглед на това колко жертви ще паднат от заложниците:Бегла справка -2002 година Добровка 174 загинали от действията на от щурмоваците!2004 година Беслан 344 загинали като от тях 186 деца !Къде бяхте тогава госпожо Захарова?Щом другаря Путин нареди -всичко е точно ,щом не е той -стокхолмски синдром

    Коментиран от #2

  • 2 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "стратокастър":

    Стратокастриран, ти си цял синдром на Аспергер.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    0 1 Отговор
    Американците защитиха Косово защото шиптерите пласират заловените наркотици из цяла Европа . Това са милиарди долари!!!Ако там бяха косовски талибами сигурно щяха да ги защитят!!!
  • 6 onq s konq

    1 0 Отговор
    Що не каже руската говорителка ЗА СИНДРОМА,КОЙТО РУСИЯ НАЛОЖИ НА ЦЕЛИЯ СОЦ. ЛАГЕР ЗА "САМО" 45Г.?!А ето го и резултата- драскат тука шугави русофили в защита на "бащицата"...Кога ше се опрайте ве СИНДРОМАДЖИИ ТАКИВА!

    Коментиран от #8

  • 7 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    имало запожници и не трябвало да се атакува !!!!при това го казва руснак ами в русия тва си е постоянна практика ,като почнеш от театъра в москва и стигнеш до последните акати в украина ,когато загинаха и маса руски военни пленени от украинците :)!
  • 8 честно

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Социалистическия синдром важеше за скатавките готованците търтеите и националните предатели Всички други СТРОЯХА ЗАВоДИ ПЪТИщА АЕЦ ове ТЕЦ ове Никнеха нови промишлени предприятия АСЕГА .ПРоФАни и Продажници РУШАТ РуШАТ РуШАТ и Крадат Бандитски МИЛАТА НИ РОДИНА и ни омагьосват колко хубаво е да има беззаконие неграмотност простотия и бандитизъм?????!!!!!::::

    Коментиран от #9

  • 9 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "честно":

    Голямо строителство,голяма промишленост,голям разцвет ...но преди да си купиш гащи / дънки/ трябваше да си купиш долари от арабите защото ги продаваха само в "кореком"Без да говорим за коли,телевизори...... а за да се сдобиеш със стационарен телефон трябваше да си партиен секретар!

    Коментиран от #10

  • 10 честно

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "стратокастър":

    Нещастен материалист .Такива винаги ламтят за още и още .Хората сега ИМАТ и ДЪНКИ и ТЕЛЕФОНИ Бооол .Ама им отнеха мноого по скъпи не материални нещо за които даже не си ЧУВАЛ
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания