Last news in Fakti

25 Февруари, 2016 20:19 1 415 2

Десет дни за спасението на миграционната система в ЕС

  • ес-
  • бежанци-
  • брюксел-
  • криза-
  • гърция-
  • димитрис аврамопулос

Еврокомисарят предупреди, че в Гърция може да настъпи хуманитарна криза

Десет дни за спасението на миграционната система в ЕС - 1
Снимка: БТА/ AP

В следващите десет дни се нуждаем от конкретни резултати. В противен случай съществува риск цялата система напълно да рухне. Това заяви европейският комисар по миграцията Димитрис Аврамопулос, цитиран то „EUbusiness”.

След среща с вътрешните министри на страните от ЕС в Брюксел Аврамопулос предупреди, че следващите дни са решаващи за решаване бежанската криза.

Еврокомисарят предупреди, че в Гърция може да настъпи хуманитарна криза. „Ситуацията е критична. Възможността от хуманитарна криза и реална и много близо“, заяви Аврамопулос.

Той призова страните от Европейския съюз да работят заедно, а не да взимат самосиндикално решения. Комисарят даде за пример граничният контрол, въведен от няколко страни.

На 7 март ще се проведе среща между Брюксел и Анкара, на която ще бъдат обсъдени мерките за ограничаване притока на бежанци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Аврамопулос говори като грък, за което не можем да го съдим. ЕС обаче трябва да връща нашествениците или изобщо да не ги пуща да стъпят. Иначе пак ще си приказваме кой колко да вземе.
Новини по държави: