Last news in Fakti

26 Февруари, 2016 08:18 2 719 16

US генерал: В Аляска трябва да има наши войски, Русия е заплаха

  • сащ-
  • русия-
  • аляска-
  • войски-
  • марк майли-
  • арктика-
  • заплаха

Русия е най-голямата заплаха за нас, заяви американският военен

US генерал: В Аляска трябва да има наши войски, Русия е заплаха - 1
Снимка: БТА/ AP

Главнокомандващият американските сухопътни войски генерал Марк Майли заяви, че САЩ не трябва да премахва войските си от Аляска. Причината – Русия, съобщи сайтът „The Hill“.

Според високопоставения военнослужещ Москва е заплаха номер едно за Вашингтон и четвърта бригада „Еърборн“ на 25-а пехотна дивизия трябва да остане на място.

„Русия действа агресивно не само в Европа. Те се позиционират в Арктика“, заяви Марк Майли.

„Смятам, че ще бъде в противоречие с американските стратегически интереси да издърпаме войската от Аляска. Според мен нейното присъствие трябва да бъде удължено с най-малко една година, за да видим как се развива ситуацията“, каза още генералът.

Той добави, че Русия представлява най-голямата заплаха за САЩ и заяви, че Кремъл засилва военното присъствие и оборудване в Арктика.

Препоръката на Марк Майли идва на фона на желанието на Пентагона да свие армията с близо 25 000 души до края на 2018 година. Планираните рокади ще засегнат 2600 войници от четвърта бригада.

Факти.бг припомня, че в края на миналия месец руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че Москва ще разположи войски в Арктика – за постоянно. „Това ще увеличи възможностите на въоръжените сили за гарантиране защита на националните интереси в региона“, заяви Шойгу.

Москва обеща развитие на военната инфраструктура в региона. През декември миналата година Русия създаде 45-а армия на военновъздушните сили и силите за противоракетна отбрана към Северния флот.

Военните части са снабдени със зенитно - ракетни системи С-300, разположени в архипелазите Земя на Франц Йосиф, Нова земя, Северна земя и Новосибирски острови.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    3 3 Отговор
    То от военен акъл недей чака..., но в случая човекът е загрижен за хляба си и плаши народа на Америка с Голямата мечка, че да има лапачка за него, семейството му и приятелите му.
    Крайно време е САЩ да върнат на Русия незаконно анексираната Аляска.
  • 2 Американска им работа

    3 3 Отговор
    Ами нали е американец (разбирай военолюбец и агресор), какво друго може да му роди акъла? И за какъв им е на руснаците САЩ? Та те имат 1/6 част от цялата суша на земята и с нея трудно се оправят... Крайно време е този континент или да започне да живее по по-приемливи и природосъобразни закони или да бъде наказан свише...
  • 3 До мадулатор

    3 2 Отговор
    Американците вече имат такива технологии във въоръжаването, че 100 - на ИТ специалисти зад компа могат да пердашат цяла Русия! Друг е въпроса, че не правят паради да си ги показват!!! Паради правят комплексарите дето са изостанали - Русия, Китай и Северна Корея! Друг въпрос е колко са кухи руските тролове, че да получават оргазъм от руските паради! Хамериканците имат 10 пъти по-голям бюджет за въоръжаване от руския, разполагат с най добрите технологии в света във всяко отношение и никой не може да ме убеди, че с този бюджет продължават да произвеждат лъкове и Ф16!!!

    Коментиран от #8, #9, #13

  • 4 Айде пак

    3 2 Отговор
    Из този сайт много упорито щъка някакво човекообразно нещо, което очевидно не е българин и праска минусчета на всеки по-обективен коментар, който е в ущърб на САЩ или Турция. Надявам се, че нормалните българи много добре разбират от къде идва РЕАЛНАТА ЗАПЛАХА от война! А на "До мадулатор" само искам да напомня, че ако всичко това за технологиите е вярно, САЩ няма да се гърчат и да се съгласяват ръмжейки със решенията на Русия, нали? И изобщо, недей да сравняваш примерно леките коли на руснаците с техните военни възможности, защото много грешиш, ама МНОГО! Към момента никой в познатият ни свят няма по-добри подводници, самолети, танкове, ракети от руснака, ВЪПРЕКИ ОГРОМНОЯ ВОЕНЕН БЮДЖЕТ НА САЩ.

    Коментиран от #5

  • 5 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Айде пак":

    я,още един патриот.знаели българите откъде идва заплахата значи и тва бил.. сащ!!!!ами ти българино знаеш ли, че сме в нато и че русия към момента е заплаха точно за това нато?напада периферни на нас държави,съботира всяка дейност на организацията ни ,въоръжава страни камикадзета като северна корея и иран!тва сигурно си го пропуснал .освен него си пропуснал и тва че русия основно произвежда боклуци ,макар ние да имаме печален опит с тях десетки години,та тези боклуци са навсякъде даже и в армията и.демек тва дето си писал за руските самолети,танкове и т.н. оръжия е само пожелание на пламенен путинофил.иначе да знаеш сега основната заплаха за европеиското единство и сигурност е русия на господин путин!
  • 6 Димитър

    2 2 Отговор
    Момко кой ти го каза Американците ли?Утре в казармата да ходиш пак че си говорим боклук ли е АК47!Такива слушали болни медии са по под път и над път!Като гледам и самолетите им доста бият не засичат като нашите!

    Коментиран от #11

  • 7 Кольо

    1 0 Отговор
    "ами ти българино знаеш ли, че сме в нато и че русия към момента е заплаха точно за това нато?напада периферни на нас държави" ....Стоянчо ма ти наистина ли мислиш така или ти плащат така да мислиш и пишеш? Ми вярно , че те руснаците отидоха да се бъзикат в Мексико а не хамериканчетата в периферна на Русия покрайна. Ааа и преди това Литва Латвия и Естония .......
  • 8 честно

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "До мадулатор":

    на колко летища си кацал колко терминала си обиколил колко часови пояса си сменил знаеш ли как живуркат навън знаеш ли че Нова евро украйна има 20 еврови пенсии и 100 еврови заплати МАСОВО и то благодарение на кой бе АААаааа СКРИВАЙ се че само по МИРИЗМАТА ще те намеря?????!!!!
  • 9 честно

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "До мадулатор":

    на колко летища си кацал колко терминала си обиколил колко часови пояса си сменил знаеш ли как живуркат навън знаеш ли че Нова евро украйна има 20 еврови пенсии и 100 еврови заплати МАСОВО и то благодарение на кой бе АААаааа СКРИВАЙ се че само по МИРИЗМАТА ще те намеря?????!!!!
  • 10 раптор

    2 2 Отговор
    РУСИЯ Е ЗАПЛАХА! НИЕ СМЕ СТРАШНО ЗАПЛАШИТЕЛНИ! Представете си това как звучи всеки ден у нас в Русия? Достааа достаа мобилизиращо! Много сме доволни обаче, че попагандата им е куха, колкото ни се ще! Все пак базите на НАТО заобикалят Русия от 360, нато нападна държави по периферията ни - Сирия, Афганистан, дори Либия ни е периферия, защото Катар обичат да си тренират терористите и да ги пращат при нас на походи! САЩ явно подкукороса Грузия с техния саакашвили, който е изгнан от страната като мръсно псе, даже гражданство няма! Но тактично се смълчаха всички горди сили! САЩ открито и смело подкрепяше майдана, който разбира се доведе до страшна трагедия и до тоталното унищожаване на Украйна! Мислят, че като икономиката ни е жалка, тя няма потенциал и че могат да ни мутреят както си искат! Error! Не знам дали умишлено правят такива наивни презумции за нас, както направиха с Ирак и Либия... Там по скоро си бяха, чисто преднамерени, целящи само едно - страдание на жителите и политически и финансови печалби за САЩ! Благодаря за енергията с която ни зареждат! Ние сме великоруси и няма да дремем!
  • 11 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Димитър":

    ак е германско оръжие купено от руснаците ,но тва за теб едва ли има значение.освен него може да разкажеш и за танковете или ентелбетата дето бяха толкова голяма работа че като тръгвахме на учение половината оставаха по пътя!
  • 12 раптор

    2 2 Отговор
    Има едно световно и много популярно мнение, че Русия притежава повече ресурси отколкото заслужава... Това е само свидетелство за апетитите на хората! Русия за разлика от САЩ граничи с 16 държави и ние не можем да си позволим да сме благи душици! Дори да ни се иска! Незабавно ще се намери кой да ни отнеме земите ако сме слаби и мекошави! Що се отнася до това, че индустрията ни е само военна, ще кажа, че просперитета на САЩ идва единствено и само благодарение на мощния гръбнак от военни предприятия, които тя притежава! Боинг, Дженерал Електрик, Локхиит и още мнооого други са фирми работещи на държавни поръчки! Около 1,5 трилиона долара годишно! Самсунг, Деу и други азиатски компании са също изначално с военна подкрепа! Тъй, че гнусита, муси, коне могат да си гледат залухавите пропаганди и да се клатят като неадекватни зомбита!

    Коментиран от #15

  • 13 kcaniba

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "До мадулатор":

    Много филми братле))) и твърде много макдоналдс.
    Намали холестерола и ще прозрееш, че не всичко, що е реклама е истина!!!!
  • 14 Бай Коста

    2 1 Отговор
    Всъщност, какъв ви е проблемът? Аляска си е американски щат, при това голям и нека си държат там войска. На мене не ми пречи.
    Почват празници, айде по-спокойно
  • 15 стратокастър

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "раптор":

    Специално за Аляска историята е много интересна и поучителна !Бих казал леко позорно- глуповата за вас руснаците!Пиша ти лично на теб защото болшинството от русофилстващите са на доста ниско ниво ,нямат аргументи и се интересуват единствено от това да си вземат за написаното хонорара от руското посолство! Сам виждаш ,нивото е.... под нулата!

    Коментиран от #16

  • 16 kcaniba

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "стратокастър":

    ахааха
    Това в амерското попсолство ли ви го расказват??
    Или те на пощата ви го пращат!!???
    Повярвайте, има хора мислещи, ане просто мислещи))))
    Хонорарите се взимат на мн високи нива, те продадаха БГ за безценица!!!! Тук са само некви русофилистично- русофобски пусувания в кръчмата, в навереие на балканската война, за жълти стотинки))))