Last news in Fakti

3 Март, 2016 10:20 814 0

Бившият шеф на Google ще работи за Пентагона

  • пентагона-
  • google-
  • министерството на отбраната на сащ-
  • сащ-
  • ерик шмид

Шмид няма да има достъп до информация за стратегическите военни действия

Ерик Шмид, бившият главен изпълнителен директор на Google и председател на компанията майка Alphabet, ще работи за Министерството на отбраната на САЩ, предаде Си Ен Ен.

Шефът на Пентагона Аштън Картър назначи Шмид за ръководител на новия консултативен съвет по иновациите. В съвета влизат 12 души, които представляват крупни частни компании и обществени организации.

Предполага се, че членовете на съвета ще държат Пентагона в курса на последните високотехнологични идеи и ще помагат за въвеждането на иновациите.

Шмид няма да има достъп до информация за стратегическите военни действия.

Бившият шеф на Google беше привърженик и доверено лице на Барак Обама в началото на неговия мандат в Белия дом, но през последните години отношенията им се усложниха.

Ерик Шмид е член на Националната инженерна академия, на Академията по изкуства и наука на САЩ, оглавява фонда New America Foundation. По оценка на списание Форбс състоянието му за 2015 г. е 9 милиарда долара.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА