Last news in Fakti

13 Март, 2016 17:07 1 642 9

Кери предупреди Сирия относно опитите й да наруши мирните преговори

  • франция-
  • сирия-
  • мирни преговори-
  • външни министри-
  • джон кери

Американски държавен секретар днес се срещна с новия министър на външните работи на Франция и други висши европейски дипломати

Кери предупреди Сирия относно опитите й да наруши мирните преговори - 1
Снимка АП/БТА

Американски държавен секретар Джон Кери заяви, че сирийското правителство се опитва "да наруши" мирните преговори, които предстои да се проведат в понеделник в Женева, съобщи Ройтерс.

В събота външният министър на Сирия Уалид Муалем заяви, че Дамаск настоява да не се разисква въпросът за президентски избори в страната.

Сирийското правителство заяви, че ще изпрати делегати в Женева, за да вземат участие в срещата, организирана от ООН, но отхвърли призива на пратеника на ООН за провеждането на президентски избори през следващите 18 месеца.

Американски държавен секретар се срещна с новия министър на външните работи на Франция и други висши европейски дипломати, за да обсъдят предстоящите мирни преговори, съобщи АП.

"Очакваме с нетърпение възобновяването на преговорите в Женева в понеделник", каза Кери по време на съвместна пресконференция с колегите си.

Министърът на външните работи Жан-Марк Еро беше домакин на срещата, която се проведе в Париж. На нея присъстваха още външните министри на Великобритания, Германия и Италия както и върховният представител за външната политика на Европейския съюз  Федерика Могерини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 1 Отговор
    Това "сирийско правителство" май не разбира че е поканено в Женева ЗА ДА ПОЛУЧИ ИНСТРУКЦИИ,а не за да поставя условия?:)А "инструкциите" в общи линии са КАК НАЙ-ЦИВИЛИЗОВАНО ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА...за да не се стига до "вземането" й по нецивилизационен начин!

    Коментиран от #2, #3, #9

  • 2 jambazina

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Стара ти е информацията
  • 3 реформатор на деформаторите

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Катърито , а руски бой видяхте ли ?Пак ще има рев до бога! Ти не разбра ли че Кравария вече не може да иска оставки! Освен в родината на Обама!

    Коментиран от #4, #6

  • 4 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "реформатор на деформаторите":

    мечтите са безплатни.особено тази за руския бои.сирия отива в зоната на държавите дето няма да бъде близка с русия,освен тези 10 % от населението дето подкрепят асат.

    Коментиран от #5

  • 5 кроко

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Това е по тролската нагласистика! Ама иначе реалността се разминава с бълнуванията ти, така както се разнива и в България.
  • 6 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "реформатор на деформаторите":

    Ако под "руски бой" имаш предвид набързо свалените руски самолет и хеликоптер,то представите ти за бой са безнадеждно изкривени.
  • 7 реформатор на деформаторите

    2 2 Отговор
    то за това, че Кравария иска да определя кой в коя зона ще отиде, сега целуват Сърбия по задния ДК номер , за да влезе в НАТО!
  • 8 Бай хой

    1 2 Отговор
    Най жалкото е че така се дърпат конците на Българското правителство и вижте до къде я докарахме. Окупирани, колонизирани. А на някои това им харесва. Те просто не могат по друг начин да си изкарват прехраната. Това обаче не ги оправдава ни най малко.
  • 9 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    "нецивилизационен начин!"
    А можеше по-просто, но за сметка на това правилно- нецивилизован начин. Разбрах, че не познаваш българското знаме, знам, че мислиш, че Кадафи е управлявал...Ирак. Сега знам и друго-имаме си клоун във форума
Новини по държави: