Last news in Fakti

25 Март, 2016 14:18 1 605 2

Арести на заподозрени в Германия

  • германия-
  • арести-
  • брюксел-
  • терористи-
  • заподозрени-
  • атаки

Подозрителни SMS-съобщения в телефона на арестувания

Арести на заподозрени в Германия - 1
Снимка: БТА/ AP

В района на Дюселдорф германската полиция залови двама заподозрени за терористичните атаки в Брюксел. По информация на „Шпигел“ един от задържаните е Самир Е., който е известен на властите в провинция Северен-Рейн Вестфалия. 

Според информация на „Шпигел“ Самир Е., както и атентаторът в Брюксел Халид Бакрауи, е бил заловен на турско-сирийската граница от турските власти през лятото на 2015 г. Турция подозира двамата, че са се включили на страната на ислямистите в сирийската гражданска война. Двамата са били в един и същ самолет на път за Амстердам.

Друг арест е извършен в района на Гийсен. Там е заловен заподозрян, който е получил два SMS-а. Едното съобщение е съдържало името на атентатора от Брюксел Халид Бакрауи, а другото е съдържало само думата „fin”, което на френски значи „край“. Двете съобщения са били изпратени около 9:08 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Carfen

    2 2 Отговор
    Всъщност двамата заподозрени, които са задържани с обвинение за каналджийство на терористи, търговия с влияние и геноцид спрямо собствения си народ са Меркел и Шулц.

    Коментиран от #2

  • 2 стратокастър

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Carfen":

    И кой го казва -путинист!
Новини по държави: