Last news in Fakti

30 Март, 2016 18:27 1 129 4

2800 имигранти спасени край Сицилия

  • сицилия-
  • имигранти-
  • спасени

Това стана в няколко паралелни спасителни акции

2800 имигранти спасени край Сицилия - 1
Снимка: БТА/AP

Италианската брегова охрана е спасила 2800 имигранти от проливите на Сицилия през днешния ден, съобщи ANSA.

4 кораба са участвали в спасяването на 2 322 имигранти,които са били откарани на пристанищата в Аугуста, Трапани, Месина и Реджо Калабрия.

Самолет на италианската брегова охрана е наблюдавала лодка с 300 души на борда. По-късно те са били прибрани от търговски кораб и прехвърлени на кораб от мисията на Фронтекс.

Край югоизточния бряг на Сицилия друг кораб на бреговата охрана е засякъл египетска лодка, на която са били превозвани 250 имигранти. Хората ще бъдат транспортирани до Реджо Калабрия.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 2 Отговор
    И ко ша ядът всички тия орица, свинско със зеле, и кой ша плаща
  • 2 Хиджра Джихат

    1 0 Отговор
    Бреговата охрана да започне да обстрелва и потопява кафяво-черната сган от законопрестъпници, вместо да тича да им осигурява чартъри и кетъринг с настаняване! Това ѝ е работата! Границите се охраняват, не спасяват натрапени заселници с бурки и ятагани.
  • 3 Коча

    0 0 Отговор
    Е и?
  • 4 123

    1 0 Отговор
    спасени живи бомби за Европа ...
Новини по държави: