Last news in Fakti

2 Април, 2016 12:28 1 671 2

Белгия изисква от мигрантите да подписват декларация за "европейските ценности"

  • белгия-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • европейски ценности-
  • декларация-
  • интеграция-
  • европа

Много хора идват от страни с други ценности и трябва да се интегрират

Белгия изисква от мигрантите да подписват декларация за "европейските ценности" - 1
Снимка АП/БТА

В резултат на атаките в Брюксел, Белгия е на път да приеме противоречиво законодателство, което ще принуди всички имигранти, пристигащи от страни извън Европейския съюз, да подписват декларация, че приемат местните ценности. В противен случа молбата им ще бъде отхвърлена, съобщи Ройтерс позовавайки се на правителствен източник.

Поддръжниците твърдят, че това е необходима стъпка, за да се гарантира, че новодошлите ще се интегрират. Опонентите казват, че това ще предизвика само дълбока враждебност сред имигрантските общности.

Очаква се парламентът да приеме предложението за „декларация на новопристигащите ” през следващите няколко месеца заяви Лоран Мутамбаи, говорител на държавния секретар по миграцията Тео Франкен, който е изготвил плана.

Лицата, които искат да останат в Белгия повече от три месеца, ще трябва да подписват декларацията, която включва и обещание да предотвратяват и докладват за всякакви опити за терористични актове.

Предвижда се декларацията да не се прилага спрямо кандидати за убежище и студенти.

„Много хора идват от страни с други ценности. Ако тези хора искат да изградят живота си в Европа, няма проблем, но ще трябва да подпишат декларация, че приемат нашите ценности. На онези, за които се прецени, че не се интегрират добре, няма да бъде позволено да останат в страната”, поясни Мутамбаи.

Въпросът за интеграцията на мигранти доминира в новинарските заглавия в Европа, след като повече от 1 милион души, бягащи от конфликти в Близкия изток, потърсиха убежище в ЕС през миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    1 1 Отговор
    Интересно! Как ще се подпишат?! С Кръстче!:)

    Коментиран от #2

  • 2 druj

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "goni":

    Ама и да го подпишат, какво от това? Ако вътре не е написано едно към едно, че педерастията във всичките и буквални и преносни форми е на почит, нищо няма да разберат от буламачите. И дори и да го разберат, това далеч не значи че ще се съгласят - какво им пречи да драснат един подпис и да си правят каквото си искат.

    Тая глупост ако ставаше така, направо да пращат мисионери из тамошните държави да ги карат да подпишат една декларациийка и айдеее! Вече са цивилизовани хора с европейски ценности и няма да има нужда да идват в Европа! Ама не става и няма и да стане.
Новини по държави: