Last news in Fakti

3 Април, 2016 13:39 1 119 0

Земетресение с магнитуд 6,9 разтресе Вануату

  • вануату-
  • земетресенние

Няма опасност от образуването на Цунами

Земетресение с магнитуд 6,9 по скалата на Рихтер удари тихоокеанската държава Вануату, съобщи Американският център за геоложки проучвания.

Земетресението е станало в 08:23 г. GMT, на 420 км. северозападно от столицата, Порт Вила.

„Няма опасност от образуването на Цунами. Заплаха от цунами няма и за Хаваите“, се казва в разпространено съобщение от Тихоокеанския център за предупреждения от цунами.

Според Геологическа топографска служба на САЩ, земетресението е било доста плитко - на дълбочина от около 35 км.  Няма данни за жертви и разрушения.

Земетресението, което първоначално бе измерено като 7,2 по Рихтер, удари в северната част на Вануату, регион, в който сеизмичната дейност е обичайно събитие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА