Last news in Fakti

11 Април, 2016 18:06 1 812 6

България и Румъния са готови за влизане в Шенген

  • българия-
  • румъния-
  • шенген

Това бе заявено от говорителя на ЕК Мина Андреева

Европейската комисия смята, че България и Румъния са квалифицирани за влизане в Шенгенското пространство.

Това бе заявено от говорителят на комисията Мина Андреева по време на брифинг в Брюксел.

„Смятам, че позицията на Европейската комисия относно този въпрос е много ясна. Ние постоянно следим данните, за това дали България и Румъния са квалифицирани да влязат в Шенгенското пространство. Според нас случаят е такъв. Сега остава страните - членки на ЕС да вземат единодушно решение, относно това“, заяви говорителят на ЕК Мина Андреева.

В момента част от Шенгенското пространство са 22 от 28-те страни - членки в ЕС. Великобритания, Ирландия и Кипър не присъстват в пространството. България, Румъния и Хърватия пък очакват да бъдат приети.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Carfen

    2 3 Отговор
    Спокойно, ще ни примат в Шенген, ама догодина, когато го разпуснат. А когато и ЕС се разпадне и всички го напуснат, ние ще останем единственият му член. А ЕС ще остане в историята като най-успешният икономически съюз и най-неуспешния политически такъв, провален от брюкселските зелки.

    Коментиран от #4

  • 2 Carfen

    3 2 Отговор
    А българските зелки не спят и ми цъкат минуси :) Но минусите няма да спасят ЕС. Или както каза един уважаван от мен български журналист - "Свободата не иска сълзи, а Караджата"
  • 3 Иван

    3 2 Отговор
    Като е о.ран ЕС сме готови, но в нормални условия ще чакате да ни кефне или заинтересува .
  • 4 onq s konq

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Carfen":

    За жалост това е твърде вероятно че в деня на приемането ни в Шенген ЕС може да се разпусне и да останем единствения член,но ...какво всъщност е Шенген?Едно забутано село,каквито села и ние си имаме в изобилие и няма проблем да си коронясаме на негово място примерно Гара Бов.Въпросът е от къде ще идват СУБСИДИИТЕ,които да разпределяме!
  • 5 Carfen

    1 2 Отговор
    Това наистина е основният проблем. От както сме влезли в ЕС, политиците ни си мерят успеха, по това колко средства са "усвоили", а не в създаването на работеща икономика и трайна заетост. В момента в който приключат различните оперативните програми не знам дали ще има желаещи да управляват страната. Или всъщност тогава ще останат само парите на САЩ, Русия и Турция и нещата ще загрубеят...

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Carfen":

    Малко не съм съгласен с тебе,ма май хич.Едно е едни средства да се "усвоят" по не най-добрия начин,съвсем друго е да няма нищо за усвояване!Сигурно ти е направило впечатление при червено-турско-атакаджийското управление как и кьораво евро не влетя в БГ,а как при ББ субсидиите влизат на талази.А резултатите са магистрали,метро,стотици ремонти и профилактика на паметници на културата,опери,театри.А всичко това не е ли ЗАЕТОСТ НА РАБОТНА РЪКА И ЗАПЛАТИ ЗА СЕМЕЙСТВАТА НА РАБОТНИЦИТЕ?Магистралите се чупели скоропостижно...Ами още по-добре,че ремонтът им ще генерира ДОПЪЛНИТЕЛНА ТРУДОВА ЗАЕТОСТ!А както казваш някои европрограми ще приключат,но на тяхно място ще се появят нови -важното е да сме в ЕС ,но още по-важното е да сме им обичливи...начело с вожда естествено:)
Новини по държави: