Last news in Fakti

15 Април, 2016 17:51 908 1

Бразилският парламент започна дебатите за импийчмънт на Дилма Русеф

  • дилма русеф-
  • бразилия-
  • импийчмънт-
  • дебати

По-рано Върховният съд на Бразилия отхвърли искането на правителството да анулира процедурата за импийчмънт на президента

Бразилският парламент започна дебатите за импийчмънт на Дилма Русеф - 1
Снимка АП/БТА

Долната камара на бразилския парламент започна тридневни дебати за импийчмънта на президента Дилма Русеф, която е обвинена в манипулиране на бюджетните сметки, съобщиха световните агенции.

Дебатите предшестват гласуването в неделя, което ще реши дали да бъде дадено начало на процедурата по сваляне на президента от поста й, пише Ройтерс.

Часове по-рано правителството се провали в последния си опит да обжалва пред Върховния съд, който отхвърли искането за преустановяване на процеса. Решението бе взето с мнозинство от магистрати в най-висшата съдебна инстанция на Бразилия.

Конгресмени, които искат свалянето на Русеф от власт, скандираха "Дилма вън" при откриването на дебата.

Долната камара има правото да отхвърли обвинението по време на гласува нето в неделя, но ако гласува в негова полза, Русеф ще бъде изправена пред Сената.

След като загуби подкрепата на част от своите съюзници през последните седмици, всеобщите очаквания са Русеф да загуби гласуване в неделя, коментира Би Би Си.

Русеф е обвинена в манипулиране на държавни сметки през 2014 г., когато бе преизбрана. Тя отрича обвиненията и твърди, че противниците й са организирали заговор на "преврат".

Тя обеща да се бори до "последната минута", въпреки че загуби подкрепата на трима свои съюзници в парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НОВ БЪЛГАРИН

    1 0 Отговор
    нали ѝ дадоха орден "стара планина" за кво ревете сега
Новини по държави: