Last news in Fakti

19 Април, 2016 09:44 1 319 0

Взрив окървави центъра на Кабул

  • кабул-
  • взрив-
  • мощен

Има поне 40 ранени

Взрив окървави центъра на Кабул - 1
Снимка: БТА/AP

Мощен взрив разтърси центъра на афганистанската столица Кабул, съобщи Би Би Си.

Говорителят на местното министерство на вътрешните работи заяви, че атентатор е взривил кола – бомба. В зоната на взрива се чуват звуци от стрелба. Взривът е станал в близост до сградата на специален екип, отговарящ за охраната на висши представители на правителството.

По последни информации на Би Би Си в експлозията са загинали 28 души, а 329 са били ранени.

Отговорността за атентата бе поета от талибаните. През миналата седмица те обявиха началото на своята „пролетна офанзива“.

Експлозията е станала в жилищен квартал, намиращ се в близост до афганистанското министерство на отбраната. Смята се, че има един или двама атентатори, които водят престрелка със силите за сигурност. В момента целият район е отцепен.

Последните информации са, че около 40 души са били приети в намиращата се в близост болница.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: