Last news in Fakti

29 Април, 2016 14:45, обновена 29 Април, 2016 20:12 3 063 0

13 загинали при катастрофата на хеликоптер в Норвегия

  • хеликоптер-
  • норвегия-
  • катастрофа-
  • загинали

В петък по обяд хеликоптер с 13 души на борда се разби край бреговете на остров в близост до град Берген

Тринадесет души са обявени за починали след като хеликоптер се разби на западното крайбрежие на Норвегия в близост до град Берген, съобщи Би Би Си.

По-рано норвежкият вестник Aftonbladet съобщи, че спасителните екипи са открили телата на 11 души, които са били на борда на хеликоптера. 

Машината, която катастрофира днес по обяд на път за нефтена платформа в Северно море, е превозвала 13 души - 11 норвежци, един британец и един италианец, уточниха от спасителния център „Sola“.  

Спасителните операции по издирването на другите двама пътници бяха прекратени след няколко часа. 

Говорителят на полицията Мортен Крьонен заяви, че според очевидци преди да падне хеликоптерът, се е чул звук от експлозия. 

Спасители заявиха пред местните медии, че хеликоптерът е бил "напълно унищожен".

След катастрофата службата за гражданско въздухоплаване на Норвегия наложи забрана за полети на всички хеликоптери от вида, който се разби - Eurocopter (ЕО) 225L Super Puma. 

Според служители на агенцията, разговаряли с репортер на норвежкият вестник VG, ремонтът и профилактиката на разбилия се хеликоптер са били отлагани на два пъти през 2015 г.

Снимки от мястото показаха гъст дим, издигащ се към небето от група скалисти островчета.

Норвежкият вестник Aftonbladet съобщава, че хеликоптерът е пътувал към една от нефтените платформи в района.

Норвежката агенция за извънредни ситуации съобщи, че разбилият се хеликоптер Eurocopter 225, принадлежи на международна нефтодобивна компания, която работи на норвежкия континентален шелф.

В района около Берген има натоварен въздушен трафик, тъй като хеликоптери често летят и от и към близките петролни платформи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: