Last news in Fakti

30 Април, 2016 09:48 2 129 4

Руски олигарси перат милиони в Германия

  • германия-
  • русия-
  • олигарси-
  • пране на пари

Властите в Берлин разследват олигарси от обкръжението на руския президент Владимир Путин

Прокуратурата на Германия води разследване срещу няколко олигарси от обкръжението на руския президент Владимир Путин, пише германското списание „Фокус“. За това свидетелстват засекретени материали от следствените и митническите органи на Германия, с които сп. „Фокус“ разполага.

Според изданието „през юни 2015 г. Hypovereinsbank е уведомила надзорните органи за съмнителни преводи на пари от карибска офшорна фирма за сметка на немската корабостроителница Nordic Yards“. В случая става дума за 30 милиона евро.

Зад компанията е стоял Игор Юсуфов, бивш министър на енергетиката на Русия и член на ръководството на „Газпром“. Днес той е представител на президента на Русия за международното енергийно сътрудничество.

Също така немските митнически власти са задържали и конфискували през август 2015 г. „олдтаймер“ модел „aguar MK V“. Ценната пратка е била предназначена за Сергей Чемезов, генерален директор на държавната корпорация „Ростех“, който е от близкия кръг на Путин.

Чемезов влиза и в санкционния списък на ЕС и няма право да влиза на територията на ЕС или да получава стоки от ЕС.

Финансовото разузнаване на провинция Тюрингия също така е разбрало, че украинският газов магнат Сергей Курченко незаконно е превел от бюджета на страната най-малко 7.5 милиона евро по сметки на регистрирани в Тюрингия компании. Считат този бизнесмен за доверено лице на избягалия в Русия бивш президент на Украйна Виктор Янукович.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Змей Горянин

    1 1 Отговор
    Това за руските и украинските олигарси, а мен ме интересуват българските "олигарси", наречени мутри. За тях нещо ще напишете ли или не ви е разрешено?
  • 2 дядо Насо

    1 2 Отговор
    браво на тези олигарси,е те така се вземат парите на подлите фрицове

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "дядо Насо":

    Явно иронизираш,но ще поясня все пак за тъпите русофили че ТОВА СА ИЗНЕСЕНИ ПАРИ ОТ СИВАТА ИКОНОМИКА НА РУСИЯ,СМЪКНАТИ ЕСТЕСТВЕНО ОТ ГЪРБА НА НАРОДА ИМ.И не става въпрос за износ на рубли,а на ТВЪРДА ВАЛУТА,,КОЯТО ПОДПОМАГА В КРАЙНА СМЕТКА ЗАПАДНАТА ИКОНОМИКА!
  • 4 ббббббб

    0 0 Отговор
    Само руснаците ли перат пари?Нашия вожд ББ и Цвъки не перат.Не перат и другите от парламента.Не перат т.н. инвеститори.А, да не говорим за олигарсите от САЩ ,Европа , др. политици и престъпници от цял свят. Ама на ли ни е платено и трябва да напишем нещо целенасочено.....
Новини по държави: