Last news in Fakti

30 Април, 2016 10:15 1 730 6

В Турция „секат глави“ на журналисти

  • турция-
  • медии-
  • журналисти-
  • уволнени-
  • опозиционни медии-
  • вестник заман-
  • агенция джихан

Уволниха над 400 служители от опозиционни медии в Турция

В Турция „секат глави“ на журналисти - 1
Снимка АП/БТА

Повече от 400 служители на турски опозиционни медии са били уволнени в петък, съобщи РИА Новости, позовавайки се на бивш кореспондент на вестник "Заман".

Според журналиста, той и колегите му били уволнени по силата на разпоредби, които не предполагат никакви компенсации.

Уволнените журналисти са работили във вестник "Заман" и информационна агенция "Джихан".

"Редакцията на "Заман" в Анкара беше затворена, а всички служители уволнени. Общият брой на уволнените е над 400 души, като се вземат предвид и чуждестранните кореспонденти. Всички бяхме уволнени по параграф, който не предвижда изплащането на компенсации. Обосновката за уволнението е „злоупотреба със служебно положение“ и „нанасяне на ущърб върху имиджа на организацията“, съобщава уволнения журналист.

Репортер от агенция "Джихан" потвърди, че по-голямата част от журналистите там са били освободени в петък. "От офиса на агенцията в Анкара в петък бяха освободени 17 от 25-тимата журналисти.

По негови думи агенцията няма да бъде закрита напълно, но в нея ще бъдат назначени журналисти от проправителствени медии.

По-рано в Турция бяха закрити няколко частни телевизионни канала и радиостанция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    5 2 Отговор
    Още малко му остава на Ердоганя да се прави на султан, скоро ще му резнат кратуната.
  • 2 Змей Горянин

    2 3 Отговор
    Скоро, много скоро очаквайте наплив на турчоля без визи в Европа, тогава бежанците ще ви се видят светци. И дано долуподписаният гост излезе прав.
  • 3 ха ха ха

    2 2 Отговор
    Хайде Десо давай говори какъв демократ е Ердоган. Давай Сорос плаща.
  • 4 Kcaniba

    2 2 Отговор
    Демократично секат!!
    нашите дупедавци имат ли мнение по въпросът!!??
  • 5 кроко

    2 2 Отговор
    Щом ердоган е дошъл на власт не чрез преврат, а с избори (друг е въпроса как са проведени, щото ако са като нашенските, дето боко тиквата всеки път ги фалшифицира...), значи сред самите турци има много, които симпатизират на ислямисткото му поведение и османската му политика. А и със сигурност ердоган си ги възпитава в това и симпатизантите му се увеличават още повече.

    Та, щом в една държава се зараждат радикални движения, напълно възможно и вероятно е при някакви обстоятелства положението да излезе извън контрол и тези движения да ескалират, и съответно поне за кратко положението да стане не по-малко напечено от колкото в арабските страни. Така, че нищо хубаво не я очаква Европа, а България пък още по-малко, от съседска държава като Турция каквато е в момента. Като гледам и там какви диваци управляват, нама да се учудя ако след време почнат наистина да им режат главите на журналистите
  • 6 СТК412

    1 2 Отговор
    Да не би в България да е по свободно в медиите откакто Тиквата взе власта. Ликвидира двете 7 мици ефирни телевизии гоито се гледаха свободно . Изгониха ли карикатуриста от Нова Сега се канят да ликвидират и ТВ АЛФА Жабара Цацаров се е заел с това. Не знам кой е по Б....к Ердоган или Тиквата...иначе са големи приятели.......
Новини по държави: