Last news in Fakti

30 Април, 2016 11:16 961 3

Меркел не иска Щайнмайер за президент

  • меркел-
  • щайнмайер-
  • президент
Меркел не иска Щайнмайер за президент - 1
Снимка АП/БТА

Външният министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер не може да разчита на подкрепата на канцлера Ангела Меркел ако се кандидатира за президент на Федералната република, пише сп. „Шпигел“.

Според информация на „Шпигел“ Ангела Меркел не иска да се застъпва в партията си Християндемократическия съюз за кандидат на Социалдемократическата партия.

Сп. „Шпигел“ се позовава на поверителен разговор на лидера на Социалдемократическата партия Зигмар Габриел.

Мандатът на сегашният президент Йоахим Гаук изтича през март следващата година. Той обеща да направи изявление в началото на лятото за своето политическо бъдеще.

Според „Шпигел“ Щайнмайер е изявил желание за поста през миналата година. Той има шанс само ако от ХДС и ХСС го подкрепят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чех

    2 0 Отговор
    Дотогава, много вода ще изтече, или всичката ще изчезне.

    Фрау ........ ще е забравена, извън поста си, и няма значение какво мисли днес и сега.
  • 2 гост

    1 0 Отговор
    Много си прав, нещата дотогава ще се променят сериозно и някои хора вече няма да са фактори при взимането и изпълнението на решенията.
  • 3 Злати

    1 0 Отговор
    А Франк-Валтер Щайнмайер иска ли старата госпожа за канцлер