30 Април, 2016 13:50 8 640 14

Руски изтребител с фигура от висшия пилотаж над US самолет

  • русия-
  • сащ-
  • изтребител-
  • бъчва-
  • самолет-
  • су-27-
  • пилотаж

Американското министерство на отбраната е обезпокоено от действията на руската военна авиация

Руски изтребител с фигура от висшия пилотаж над US самолет - 1
Снимка: БТА/ AP

Руски изтребител Су-27 е извършил фигура от висшия пилотаж над американски разузнавателен самолет, съобщи Си Ен Ен.

Изтребителят е прелетял на няколко метра от военния Еър Форс RC-135, изпълняващ обичаен полет в международното въздушно пространство над Балтийско море.

Су-27 е извършил т.нар. фигура от висшия пилотаж „бъчва“, което бе описано като „агресивна маневра“ от американския подполковник Мишел Балданза.

От Министерството на отбраната на САЩ заявиха, че подобен тип маневри биха могли да доведат до ескалация на напрежението между Москва и Вашингтон.

Американският самолет е бих прихванат от руския. „Бъчвата“ е изключително сложна маневра, при която самолетът прави пълно завъртане и следва спираловидна траектория при поддържане на първоначалния курс и посока.

Факти.бг припомня, че в четвъртък американските медии съобщиха, че на 21 април руски изтребител МиГ-31 е прихванал американския разузнавателен самолет П-8 „Посейдон“ край Камчатка.

Според „Washington Free Beacon“ американският разузнавателен самолет изглежда е шпионирал новата подводница на руския флот. На полуостров Камчатка са разположени няколко руски военни бази, включително такава на военноморските сили.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптор

    7 2 Отговор
    Посланието до всички наши ненавистници е следното: може да сме слаби, може да сме недостойни, може да сме бедни, но стойте по далече от нас! Не се доближавайте! Не ни атакувайте! Правете го рядко вербално и никога физически! Няма да ви е полезно, няма да се подобрите... Ние може и да се изкривим под тези удари, но докато не изчезнем до един, няма да се преклоним! НИКОГА! Та Вие дето сте близко до нас си правете сметка как и с кой ще се доближавате до нас!
  • 2 Ярослав Станчев

    6 2 Отговор
    Американски шпионски самолети кротко си летят покрай руските граници и ей тъй без нищо някакви руски изтребители ги прехващат.Каква наглост,каква безпардонност,каква въпиюща несправедливост.Целия демократичен свят е потресен от агресията,с която Русия се опитва да си опази границите.
  • 3 Арогантен хамериканец

    7 2 Отговор
    Гледай само как агресивно си защитават границите руснаците.
    Вместо да оставят хамериканските разузнавателни самолети да се движат съвсем близо до границата в разбира се международни води и да си шпионират на воля те тръгнали с агресивни мерки.
    Европа е в потрес от неадекватните руски действия.
    Време е за рестрикции.
  • 4 Kcaniba

    4 2 Отговор
    ..В международни балтийски води на 10 морски мили от границите на Русия!!!
    Сложните фигури на пилотаж, извършени НЕПРОФЕСИОНАЛНО от страна на руските асове, с включени системи за електронни блокировки просто заслепяват и унищожават тяхните шпионски материали!!! За това ФАЩ квичи на 10 пки хиляди мили от тяхните граници и десетки мили от руски такива....
  • 5 1234

    6 2 Отговор
    САЩ като искат да не ги прихващат руските самолети да не се доближават до руската граница.Който си вре носа където не трябва може да му се случат и други случки.Какво търси американски разузнавателен самолет близо до руската граница?ТЪРСИ КОНФЛИКТ! Накрая тия наглеци ще си получат заслуженото!
  • 6 Да ама не

    4 1 Отговор
    "Когато си търсиш белята, лесно я намираш."
  • 7 onq s konq

    2 5 Отговор
    След като руснаците смятат че НАТО лети близо до границата им,явно е дошло времето да се избутат границите им към вътрешността.

    Коментиран от #8, #10, #14

  • 8 Монго

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Някой се подвизава със съкратения ти ник o&q в темата за чантите на Ролс Ройс и хули БМВ. Тичкай там да проявиш остроумието си...
  • 9 стронг

    1 0 Отговор
    Тоя се е напил явно.
  • 10 ачо

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    диии катъре, дииии :)
  • 12 не разбрал

    3 0 Отговор
    Някой разбра ли този клип за какво ни го показват ?

    Коментиран от #15

  • 13 Carfen

    3 2 Отговор
    И световната общественост е настръхнала от агресивната проява на лошите руснаци. Как не ги е срам да прихващат кротко разузнаващия самолет на добрите американци! Санкции до дупка, санкции до последния процент икономически растеж на Европа!
  • 14 Ярослав Станчев

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Има един виц за твоя случай.
    Обама решил да нападне Русия,но преди това искал да се консултира с големите държави.Звъннал на Франсоа Оланд и му казал,че ще напада руснаците.Оланд му отвърнал,само да не е през зимата,щото Наполеон е нападнал тогава и виж какво го сполетя.Обама звъни на Меркел и споделя плана за нападение.Меркел му отговаря-не нападай лятото,щото виж ко стана с Хитлер.Обама вече с разклатено самочувствие звъни на китайския президент.Китаеца му отговаря-Нападай.Обама пита-ама кога?Китаеца-веднага.Обама-що веднага?Китаеца-щото руснаците сега строят нова Байкало-амурска магистрала и ще им трябват военнопленници!!!
    Та да се пробва НАТО да измести границите на Русия,ако иска.Безплатна работна ръка няма да е излишна дори и на руснаците.
  • 15 Разбрал

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "не разбрал":

    На клипа ти показват фигурата "бъчва" - BARREL ROLL . Същата която руския СУ -27 е направил на заблудения американски смешен разузнавателен самолет.