30 Април, 2016 19:52 1 976 16

НАТО разполага четири батальона близо до Русия

  • нато-
  • русия-
  • батальони-
  • военни-
  • военни-
  • германия-
  • сащ

Разполагането на военни е отговорът на НАТО на руските военни учения

НАТО разполага четири батальона близо до Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

НАТО се готви да разположи четири батальона до западната руска граница, съобщи „Уолстрийт джърнъл“.

Действията на алианса се разглеждат като отговор на руските военни учения близо до балтийските страни Естония, Латвия и Литва, пише изданието.

Четирите батальона ще наброяват близо 4000 души. Два от батальоните ще бъдат от Съединените американски щати, докато по един – от Великобритания и Германия.

Както „Шпигел“ съобщи, Германия е готова да участва по-активно в мисиите на НАТО за „сдържане“ на Русия по източните граници на алианса.

По информация на списанието германските военнослужещи могат да бъдат изпратени в Литва след съответното решение на юлската среща на върха на НАТО във Варшава.

Американският заместник-министър на отбраната Робърт Уорк заяви, че поведението на Кремъл е „провокативно“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 333

    4 2 Отговор
    Германците пак ги сърби г.за.
  • 2 Механика

    3 2 Отговор
    Алианса ако ще правят нещо е време да започват , че зимата е лошо в Русия.
    Справка :
    - Хитлер
    - Наполеон

    Коментиран от #16

  • 3 УУУУУУУ

    2 2 Отговор
    Горките батальони.
  • 4 Ромео

    2 2 Отговор
    А после се чудят, защо прелитали самолети край техните и край корабите им и мятали къчове фигури във въздуха? Ми щото явно руснаците са така "щастливи" от тази дружеска сбирка, дето ги наваля от къдел и не, че пращат самолети, за да зарадват тези батальони и да им играят малко цирк и щоу за да ги веселят.
  • 5 прецакан

    2 2 Отговор
    А, кога НАТО ще ни зщити от неправомерен рекет на разни Теленорци и други? Нашите законодатели и правосъдни органи често ни прецакват ин яма кой да ни защити. От това си патим хиляди хорица в правова и демократична НАТО-вска държава и член на ЕС елемент. Да вземем например мен - от Теленор ми пратиха иск за 633 лева, а аз не съм сключвал никакъв договор с тях. Това вече е върха на нахалството и рекета...а Цвъцко Цветанов твърдеше, че бил заловил НАГЛИТЕ и куп други подобни? Явно не е. Искаме пред всеки офис на Теленор, Топлофикация и разни подобни по един батальон от НАТО-армията, но чужди, понеже и нашите рейнджъри не сакат да ни защитят! това би ни донесло спокойствие и сигурност. Аз въпреки, че съм член на алианса и ЕС се чувствувам така несигурен и прецакан, че ми иде да продам панелката, със сигурност ще е на загуба и да емигрирам в пустинята, да си купя камила и да живея на палатка, където ще цакаме карти с бедуините и няма да плащаме ДДС на алчните ни политици и олигарси. Но все още надеждата да завърша висше образование ме свърта тук. Колегите казаха, че съм много прост и глупав и това ме амбицира да се запиша във ВУЗ. може пък и да изкарам няколко семестъра знам ли? НАТО-ти си нашето спасение, понеже тук на уволнение, имаме хиляди спасители, даже и на енергоносители, ала никой там не иска, душманите ни да притиска! Слава, слава, слава на НАТО-о-о-о-о! Ура!
  • 6 сори

    3 2 Отговор
    Врага на България не е Отвън , а в София В парламента , В министерския съвет , Изяжда държавата Отвътре , и то много бързо и Ефикасно . 1300години какви ли войни не водихме, и някое друго робство преживяхме но успяхме да се запазим като нация . с напредък с прираст ,а сега вървим към АДА..
  • 7 gost

    2 2 Отговор
    Демокрацията е създадена за "износ" !

    Тя е ключа на западните корпоративни интереси да навлизат незабелязано в страните и и чрез "демократични" закони да завладеят нациите и да разрушат националните им устои и разбира се да ги поробват до гроб.
    Недоимъка и суетата са техен помощник !
    Размиването на границите в Европа пък цели никой да не чувства национална принадлежност и следователно да бъде гражданин на Европа , а не на определена държава която да е необходимо да защитава с живота си ако е необходимо.
    Когато всичко е общо - територия , парична единица и т.н. се губи нуждата на всеки гражданин да защитава родината си. Неговата родина вече е обща -Европа !
    Общото имане лесно се завладява.
    А в това време гражданите поробени ибез стотинка в джоба се радват на мнимата си свобода и пляскат на така очакваната
    демокрация.
    Честито !
  • 8 гого

    1 2 Отговор
    Май Германия иска да стане руска област 😃

    Коментиран от #11

  • 9 гого

    2 2 Отговор
    Гост #7 -БРАВО ! Страхотно описа това , което от адски много време се опитвам да обясня на хората. Руснаците това го знаят , че е така и се пазят , дори изгониха руските олигарси в америка и върнаха на държавата стратегически обекти на, които бяха сложили лапи олигогарсите 😁 те сега затова лаят от америка и пропагандират русофобство. Не разбирам само , защо след като е вече факт и всеки изпитва на гръб беднотията , вижда я и около него , как държавата спира да функционира -УМИРА, как така с евро-субсидии сме най-бедната държава не в Европа , а в света . Хора , събудете се , помислете и тогава , ако не са ви дали пари да мислите по определен начин , би трябвало да осъзнаете , че в демокрацията хванати за ръка с Европа стигнахме до тук -до дъното. С Русия построихме държава на един гол кър - градове , села, заводи, институти, училища, пътища, язовирни стени , атомни централи , че и българи в космоса имахме- космонавти и каквото още се сетите . Сега с европейци и американци превърнахме държавата в пустош. ПО-ДОБРЕ БЕДНИ С РУСИЯ , ОТКОЛКОТО МИЗЕРНО С ЕВРОПА!!!!! Винаги , ще нося в сърцето си обичта към Русия и братята славяни !!!

    Коментиран от #10

  • 10 onq s konq

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "гого":

    Гого,Гого...С тая руска любов в сърцето,никога няма да имаш пари в джоба:)

    Коментиран от #12

  • 11 прост

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "гого":

    Ами, както я подкараха германците - скоро пак може да има военен парад в Берлин.
    Тъкмо ще свикнат.
  • 12 кон

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Катър, колко пъти на ден те "любят" от Козяк та имаш пари в джоба?
  • 13 НАТО

    2 2 Отговор
    Ако не бяхме предателска държава щяхме да се радваме на тази новина.
  • 14 Кума Лиса

    2 2 Отговор
    Към Генералният секретар на ООН :
    -С кого граничи Русия ?
    Умислен, Генералният секретар отговорил:
    -С когото си поиска!
  • 15 БУМ БАМ

    2 2 Отговор
    ЛОШОТО Е ЧЕ ЩЕ ПОСТРАДАТ МНОГО НЕВИННИ ЦИВИЛНИ ОТ БЕЗКОНТАКТНИЯ ОТГОВОР НА ОБСАДЕНИЯ ОТВСЯКЪДЕ РУСКИ НАРОД.
  • 16 Мишка

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Механика":

    Пролета и есента също са гадни времена в Русия.Та остават едни три месеца лято.Да ама тогава пък НАТО-вците са заети да си сменят паперсите след поредната фигура в небето на някой Руски пилот.