Тема: Украйна

30 Април, 2016 20:39 3 314 24

Санкциите остават, докато Крим не бъде върнат на Украйна

  • украйна-
  • санкции-
  • сащ-
  • законопроект-
  • русия-
  • крим

САЩ ще продължат да се стремят към изпълнение на Минските споразумения

Санкциите остават, докато Крим не бъде върнат на Украйна - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Санкциите срещу Русия ще бъдат вдигнати, само когато Украйна възстанови контрола си над Крим. Това предвижда нов законопроект в американския Конгрес, съобщи радио „Свободна Европа“.

САЩ ще продължат да се стремят към изпълнение на Минските споразумения от всички страни в конфликта.

Още новини от Украйна

Изданието посочва, че Русия отрича подкрепа към въоръжените сепаратисти в Източна Украйна, въпреки доказателствата за това.

Според законопроекта американският президент може да предложи вдигане на санкциите само при условия, че Киев е възстановил суверенитета на Крим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ ГАН4О

    5 2 Отговор
    САЩ да го д...т
  • 2 стоян георгиев

    2 5 Отговор
    да,нека е ясно на путиновите тролове тук.руснаците да връщат крим и да се изтеглят от донбас иначе ще има санкции докато фалират.

    Коментиран от #5, #7, #8, #10

  • 3 загрижен

    4 2 Отговор
    Крим е Руски от 250 години, придаден е към Украйна по време на СССР.
    Сега с референдум се върна към Русия.
    Защо САЩ не се махнат от Хавайските острови и те са присъединени с референдум.
    Не стига, че държавния преврат в Украйна го извършиха САЩ и ЕС.
  • 4 другарят Путин

    4 2 Отговор
    Много бой ша ядат и американците, ама много.
  • 5 сепаратист

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Крим е АВТОНОМНА РЕПУБЛИКА КРИМ! Беше проведен Референдум с международни наблюдатели и беше уважен избора на населението! Крим може да се отдели и като самостоятелна република, защото има правото на това, но тогава щеше да се стигне до още по-голям конфликт, след като ДНР и ЛНР, решиха да се борят за независимост. Съгласен съм, че санкциите настъпаха по икономиката на РФ, но техният ефект е по-осезаем в Европа - руснаците спряха да ходят и купуват от Европа и бизнеса им угасна, затова пък се разработиха нови пазари и се даде стимул на руското производство, защото преди санкциите за тях беше по-добре да го купят, отколкото да го произвеждат. Единствените печеливши от ситуацията в Украйна са САЩ!
  • 6 Браво

    2 2 Отговор
    Няма по-добър начин да бъде принудена Русия да развие самостоятелно и разностранно огромния си потенциал. Добър ход на САЩ!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ярослав Станчев

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Аха,леж ти на туй ухо и чакай Русия да фалира.Ама докато чакаш Русия да фалира да не вземе Гърция дето е уж в ЕС да лопне кепенците.И покрай нея ние,че и талянците,а и испанците не са много далеч от истината.
    Ма ти си пиши и си вервай.Няма лошо.Добре е да имаш някаква мечта.Не пречиш на никого,дори си полезен,веселиш аудиторията.
  • 9 САМО САЩ

    2 2 Отговор
    БРАВО НА САЩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    даже трябва да продължат санкциите срещу Русия докато русофилското македонско правителство не падне и Македония не се върне на България !

    Коментиран от #13

  • 10 Гостенин

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Мечтай си Деси-Мечтите са безплатни.От сега нататък само война може да смени собствеността на Крим,Донецк,Донбас. Германия отказа на САЩ да воюва за Крим,а от другите съюзници в Европа, "чеп за зеле не стават" .Ако беше чел "Петър Първи" на Толстой ,щеше да разбереш ,какво значи Крим за руснаците,какво значи Крим за нападатели и отбраняващи се,и че няма такава цена ,на която да бъде предаден полуострова.А Джон Маккейн написа следното-С тези санкции Русия ни се подиграва в лицето.Русия не дава пет пари за нашите санкции.Приличаме на малки и слепи кутрета,които търсят гърдите на майка си но попадат на руският котарак,следва и за недъгавите и скъпи американски самолети,и американската космическа програма с руски двигатели,а ти продължавай да сънуваш с отворени очи и да мечтаеш ,докато падне тавана на лятното кино.Един такъв с име Киро прогнозираше как за миналият Април 2015Г. тълпата и олигарсите свалят Путин и го бесят на пощада,а сега е Април2016Г. и руснаците от сега запълниха чартърите ,заявките за хотелите,и се очертава силно руско лято с "бедни " и "фалирали" руски туристи,само дето не са разбрали ,че са бедни, ама айде щом ти казваш бедни да са.Та и ние да живнем ,че предният сезон ,много народ изпищя.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Дървояд

    3 0 Отговор
    Тренирайте гризане на дърво,ще ни е необходим този
    тренинг.
  • 13 а ся

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "САМО САЩ":

    Тъй като те слушам , маи искаш да направиш България 1 милион .
    Не е ли по добре вие 1 милион да пукнете и станалите 7 да си живеем в мир и разбирателство ?
  • 14 тошибиян

    4 2 Отговор
    А пуерто рико кога ще се махне от сащ?щото и те с референдум се закачиха за сащ преди няколко години и приеха американския долар като платежно средство?
  • 15 тошибиян

    3 2 Отговор
    Не знам как на Путин му издържат нервите но аз ако бях отдавна да съм изстрелял де що има сатани и на запад да няма останала жива маймуна...без пленници всичко унищожено и да се свършва със англо саксонците...оста на злото сащ,швийцария,ватикана,израйл да се елиминира и да започне нов свят без пари без еврей без религия без икономическо робство без олигарси
  • 16 123

    2 2 Отговор
    Фантазии ,мокри бих казал ,ако върнат Крим,което и на последен кретен е ясно че няма да стане, САЩ веднага слагат там своите бази,както навсякъде ,но преди това разбира се приспиваха света че НАТО няма да се разширява и подобни глупости...
  • 17 onq s konq

    3 1 Отговор
    Не е зле докато се разберат руснаците и американците чий е Крим,България да поиска да й го дадат за стопанисване.
  • 18 БУМ БАМ

    3 2 Отговор
    АЙДЕЕ ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ТРУДЕЩИ СЕ ПРОЛЕТАРИИ.ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА ПЪЛНИТЕ ПОВЕЧЕ ДЖОБОВЕТЕ СИ ПТ КОЛКОТО КАРАДЯЩАТА СЕ НОН СТОП ДЪРЖАВНА ХАЗНА ?!:;!?
  • 19 Тодор

    4 2 Отговор
    Ясно е,че това решение ще бъде до избора на следващ президент!И на малките деца е ясно,че Русия няма да върне Крим абсолютно никога!

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Монго

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Тодор":

    Следващото ще е президентка, а тя е по-голям ястреб и от примата...
  • 21 Тома неверни

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "Тодор":

    Тя и дружбата със СССР беше вечна и нерушима,бяхме братя от векове за векове,Русия беше окупирала Прибалтика и Средна Азия,а какво остана от всичко това.Една бедна тоталитарна държава с поредния диктатор,който стриже собствения си тъп народ.Явно ти си с разсъждения на малко дете и сигурно вярваш в Дет Мороз.
  • 22 по темата

    2 0 Отговор
    Едно само е ясно, дебелог.зите хамерикански пърдялници ще духат не само супата но и всичко останало, защото така са свикнали - да подават дупетата си на всеки, който е по-силен от тях.

    С няколко думи може да се определят хамериканските напъни - п...раслък, когато не достига бабаитлък.
  • 23 Kcaniba

    0 0 Отговор
    напълно точно изказване!!
    Използват се милиони човешки съдби,в угода на определени геостатегически цели!!
    Референдум е най чистата форма на волеизявление!!
    Да се прикривш с демокразия, но да отричаш свободният избор на милиони хора е престъпление!!!
  • 24 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    та да добавя,русия няма да има нормални отношения не само със сащ,а и с цяла европа докато не върне крим и донбас.русия не може да се оправи без европейските и америкнски технологии и пари ,а европа и сащ могат без руските суровини макар в началото да ни бъде малко трудно,особено на българия ,която в момента е колониално зависима от тези суровини.за последните 20 години сме наляли милиарди в руската икономика ,купуваики най-скъпия газ от русия и скъп и нефт с контрабанда и неплащане на акцизи от страна на лукойл в българия!