Last news in Fakti

1 Май, 2016 15:48 1 286 1

Франциск поздрави православните християни за Великден

  • папа франциск-
  • папата-
  • великден-
  • слово-
  • православни християни-
  • сирия-
  • мир-
  • малолетни-
  • непълнолетни

Папата с призив за мир в Сирия и защита на малолетните

Франциск поздрави православните християни за Великден - 1
Снимка АП/БТА

Папа Франциск отправи поздрав към всички православни християни, които днес празнуват Възкресение Христово, съобщи Радио Ватикана.
Папата произнесе неделна великденска молитва "Царица небесна" пред събралите се на площад "Свети Петър". 
Франциск за пореден път показа загрижеността си за ситуацията в Сирия и призова всички въвлечени в конфликта да спазват прекратяването на военните действия и да продължат преговорите за мир.
Той заяви, че е дълбоко наранен от драматичните новини за жертви и нестихващите боеве в Сирия.
"Тази спирала на насилието още повече влошава вече отчайващата хуманитарна ситуация в страната, особено в Алепо, където продължава да има невинни жертви, сред които децата, болни хора и хора, които с цената на голяма жертва, се опитват да помагат на  нуждаещите се. Приканвам всички замесени в конфликта страни да спазват прекратяването на огъня и да се придържат към диалога, който е единственият път към мира", заяви папа Франциск.
На днешната молитва присъстваха и около 20 000 военнослужещи от различни страни, които са във Ватикана по случай Юбилея на милосърдието.  Франциск се обърна "към хората във военна униформа", чиято мисия е "опазването на сигурността, за да може всеки гражданин да живее в мир и спокойствие".
Франциск се обърна с окуражителни думи и към италианското сдружение, която се бори с всички форми на насилие срещу малолетни и непълнолетни: "Това е трагедия! Ние не трябва да толерираме малтретирането на малолетни! Ние трябва да защитаваме непълнолетните и строго да наказваме тези, които злоупотребяват с тях", каза той, като благодари на "Associazione Meter" за всеотдайната работа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Прошка!!???
    Каатолиците - оцапни сте с кръв Православна!!!!
Новини по държави: