Last news in Fakti

1 Май, 2016 22:00 2 693 1

"Досиетата Х" на Австралия се появиха

  • нло-
  • австралия-
  • досиета х-
  • национален архив

Националните архиви на Австралия пуснаха документи свързани с наблюденията над НЛО

През 2012 г. националните архиви на Великобритания извадиха на бял свят документи на Министерството на отбраната, в които се говори за НЛО. По-малко от месец след това дойде ред и на Австралия да покаже тайните си документи, свързани с появата на неидентифицирани летящи обекти. Макар дълго време да се носеха конспиративни теории за австралийските "Досиета Х", които ту изчезваха, ту се появяваха", през август 2012 г. правителството обяви, че десетки документи ще видят бял свят.

Днес те могат да бъдат прочетени на страницата на Националните архиви на Австралия и са на разположение на широката общественост.

"Сидни морнинг хералд"  пише, че файловете от 1970-те и 1980-те години, са били освободени по закона за класифицираната информация, при който най-дългият предвиден срок за защита е 30 години.

В разсекретените досиета се появяват много любопитни и интересни наблюдения за НЛО.

Изданието описва няколко забележителни случая, сред които един, в който Кралските австралийски военновъздушни сили засичат на своите радари НЛО, което лети със скорост от 1100-6500 км / ч на голяма надморска височина в близост до военновъздушна база.

Вестник "Нюкасъл Хералд" пък съобщава, че "в бележка, прикрепена към файловете, пише че австралийските ВВС не са отговорни за събирането на данни за НЛО от 1994 г. насам." Интересното е, че различни бележки в документите показват че австралийските ВВС са правили доклади за НЛО и през 1996 г. Министерството на отбраната пък твърди, че продължава да пише доклади за НЛО до ноември 2000 година.

Само преди година министерството на отбраната в страната съобщи, че досиетата за НЛО са били загубени. През 2001 г. пък "Сидни морнинг хералд" решава да се разрови в тайните НЛО досиета, но се оказва, че има само едно такова, тъй като останалите мистериозно са били унищожени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай

    0 1 Отговор
    От такива статии, почвам да се чудя кое е по-"мистериозно" - НЛО-тата или "мистериозното изчезване" на информация за тях...пълен смях...пълна мизерия...мистерия де...пак с кавички на мистерията...хе-хе...
Новини по държави: