Last news in Fakti

2 Май, 2016 14:56 1 505 0

Кери: Близо сме до разбирателство за Сирия

  • джон кери-
  • сащ-
  • сирия-
  • примирие-
  • саудитска арабия-
  • женева

Джон Кери се срещна със саудитския външен министър

Кери: Близо сме до разбирателство за Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Приближаваме се до разбирателство по отношение уреждане на сирийския конфликт. Това заяви американският държавен секретар Джон Кери, цитиран от ТАСС.

Той добави, че са били проведени разговори с Русия и коалиционни партньори, но все още има работа, която трябва да се свърши.

Джон Кери се срещна със саудитския външен министър Адел ал-Джубейр в Женева.

„Все по-близо сме до разбирателство, но все още има работа за вършене. Именно заради това сме тук“, заяви Кери.

Саудитският дипломат на свой ред привлече вниманието към положението в град Алепо. „Това, което става в Алепо и околностите, е нарушение на хуманитарното право, това е престъпление“, посочи Джубейр и обвини режима на президента Асад за нарушаване на примирието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: