2 Май, 2016 20:16 3 543 20

Тръмп: В даден момент трябва да стреляме по руски самолети

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • русия-
  • самолет-
  • бъчва-
  • стрелба

Ако дипломацията не проработи, трябва да се стреля, заяви Тръмп

Тръмп: В даден момент трябва да стреляме по руски самолети - 1
Снимка: БТА/ AP

Доналд Тръмп заяви, че в определен момент Съединените американски щати трябва да стрелят по руски самолети, маневриращи над техни самолети.

Пред радио „Индиана“ републиканецът коментира инцидента над Балтийско море, за който съобщи Си Ен Ен. Руски изтребител Су-27 е извършил фигура от висшия пилотаж над американски разузнавателен самолет.

Маневрата, известна като „бъчва“, бе определена от Пентагона като агресивна. От Министерството на отбраната на САЩ заявиха, че подобен тип маневри биха могли да доведат до ескалация на напрежението между Москва и Вашингтон.

„Обама трябваше да се обади на Путин и да каже: „Слушай, направи ни услуга, не правете това, махнете този маниак“. Но ние нямаме такъв президент. Той би излязъл да играе голф“, заяви Тръмп.

Според републиканеца действията на руснаците са били неуважителни към САЩ и Обама, когото според Тръмп Кремъл не уважава.

„Трябва да се започне с обаждане и бързо телефонно обаждане към Путин. Но ако дипломацията не проработи, САЩ трябва да стрелят“, заяви Доналд Тръмп.

„Трябва да се стреля. Срамота е. Срамота е“, повтори Тръмп в ефира на радиото.

Няколко дни преди това американските медии съобщиха, че на 21 април руски изтребител МиГ-31 е прихванал американския разузнавателен самолет П-8 „Посейдон“ край Камчатка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    3 2 Отговор
    Предизборни пропегендни изблици -ПиАр!!!
    с памперси ще целят руските самолети))))
  • 2 1234

    3 2 Отговор
    Какво търсят американските самолети до руската граница?Провокират руснаците.У нас има поговорка:,,да би мирно стояло- не би чудо видяло"
  • 3

    3 2 Отговор
    Ще ми се да го видя мобилизиран на източния фронт.

    Коментиран от #7

  • 4 Анонимен

    3 2 Отговор
    Американското нахалство няма граници. Каквото търсят, обаче, все някой ден ще го намерят!
  • 5 Румбо

    5 0 Отговор
    Правилно-нека стрелят!Тая война(САЩ-Русия) взе да омръзва!Нека литнат ракетите,кой каквито има и да се приключва...Ако Европа не участва в данданията,има шанс да се разминем с радиация не много по-голяма от чернобилската(+ Фукушима).Поне ще се отървем от САЩ и Русия едновременно.
  • 6 ЧЕСТНО

    3 2 Отговор
    НЕЛАЕЩИТЕ КУЧЕТА ХАПЯТ МНООООГО ПО ЛОШО ОТ ЛАЕЩИТЕ ?!:;: китайска поговорка
  • 7 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от " ":

    Дааа, и аз искам да я видя тая гледка........ама надали. Човека си приказва за да е интересен на аудиторията, всъщност ако стане президент ще е много по-внимателен и сговорчив. Сигурен съм че тогава американската техника няма да доближава толкова много руските граници. По-опасно ще бъде ако изберат Хилърито, тогава екшъна е гарантиран. Всъщност това е най-логичното развитие на нещата, американците прекалено дълго своеволничат по целия свят и е крайно време да им се подрежат крилцата, да изпитат и те на гърба си какво е чужда държава да ти влезе на територията и да ти определя какво да правиш. Щото точно това ще стане, в момента Русия е доста по-силна от САЩ във военно отношение, и точно сега е момента да ги накаже, просто историята показва че идва един момент в който големите войни са неизбежни. Най-добрия вариант е да ги разбият сега и да ги разпарчетосат на отделни малки държави, всяка която да е за себе си(както в някои отношения са отделните щати)без единна политика, икономика и армия. Тогава никой няма даже и да чуе за тях.
  • 8 Авера

    3 1 Отговор
    Тръмп забрави, че Виетнамците им сритаха напудрените задници
    , та Русия ли ???
    Щял да стреля палячото !

    Коментиран от #10

  • 9 jambazina

    2 0 Отговор
    Само да ви кажа ако не знаете, на тоа истинското ми име е Щирлиц.
  • 10 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Авера":

    Понеже ги разбираш нещата,кажи и какво се случи с руснаците в Афганистан:)

    Коментиран от #13, #17, #18

  • 11 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ХАХАХАХАХАХА ТИ НАПРАВИ ТАЗИ ГРЕШКА
  • 12 555

    1 2 Отговор
    Този ми заприлича на Жорж ГАнчев- пинокиото
  • 13 Някой

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Каквото се случва с американците в Афганистан и Ирак.Отидоха погърмяха след тях пълна разруха всеки ден атентати и разбити държави изтеглиха се тихомълком и сега оставиха "демократизираните' да се спасяват.
    За Виетнам не ми се говори там са изгубили хиляди хора самолети и какво ли още не,излели са тонове химически оръжия и дори днес още има последствия за хората и природата.Няма по големи мръсници от тия.Да не забравяме и че те са единствените ползвали ядрено оръжие срещу хора.

    Коментиран от #15

  • 14 гост

    2 2 Отговор
    Тоя май яко стреля с две ръце в банята
  • 15 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Някой":

    Смяташ че ядрената експлозия в Чернобил не е срещу хора,а срещу животни ли?С тая разлика,че според експертите е с мощност около 100 пъти по-голяма от бомбите над Япония...Естествено и пораженията бяха не върху 2 града,А ВЪРХУ ЦЕЛИЯ СВЯТ!Ама ще кажеш че онова е било умишлено,а руското-поради авария...И каква е разликата след като последствията са налице?Не "авария", а ПРЕСТЪПНО НЕХАЙСТВО И НЕКАДЪРНОСТ бих го нарекъл,при това СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО!!!

    Коментиран от #19

  • 16 AIM-120 AMRAAM

    2 2 Отговор
    Дипломацията с маймуните е загуба на време.
  • 17 Авера

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Ами в Афганистан добре , че беше Рамбо, та да срита задниците на руснаците. Той сам човека с лека картечница на ръце го попиля наред хеликоптери меликоптери всичко на мармалад.
    Ейййй колко е силен американския воин.
    Хвала и на такива проповедници като теб !
  • 18 Авера

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Във Виетнам за осем години загиват 58 ХИЛЯДИ американци, от тях 47 хиляди са бойни загуби. Загубите в авиацията са 3339 самолета (включително 30 стратегически бомбардировача Б-52 “Стратофортрес”, но без да се отчитат загубените самолети от армейската авиация). Загубите на вертолетите са 4892.
    ЗА РАЗЛИКА - от Съветския съюз САЩ - НЕ УСПЯВАТ- нормално да изведат войските си: евакуацията е толкова спешна и толкова лошо организирана, че по времето й са допуснати многобройни загуби на вертолетна техника. Част от вертолетите просто са изхвърлени в морето, за да се освободи място на самолетоносача, с който се извършва евакуацията.
    Според официалната статистика, направена десет години след войната, безвъзвратните човешки загуби на СССР са 15 031 души
    Във военно отношение Съветският съюз не губи войната, но не я и печели. (Сега там същото се повтаря и от НАТО.)
    Така , че има разлики в двете войни американски умнико !!!
  • 19 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    Кобилкин, експлозия на ядрено гориво в Чернобил е нямало. Ми прочети малко. Взрива и в резултат на увеличеното налягане на охлаждащата вода превърнала се в пара. След разрушаването на реактора, ядреното гориво "тлее" а не се е взривило. Ти виждал ли си взрив 100 пъти по-мощен от бомбите в Япония? Ма мнооо си умен...
  • 20 Морков или тояга

    1 2 Отговор
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B0%D1%80_%D0%91%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0

    Прочетете и сами ще достигнете до извода, че Русия и САЩ няма да влязат никога в пряк военен конфликт. Отделно ПВО системите на Русия ще събори до 80% от авиацията на САЩ. Това което го дрънка този лунатик няма как да стане!!!