Last news in Fakti

3 Май, 2016 14:25 1 037 0

Бебе оцеля 4 дни под развалините на рухналата сграда в Кения

  • кения-
  • дете-
  • оцеля-
  • сграда-
  • срутена сграда-
  • загинали-
  • найроби

Собственикът на сградата ще се яви в съда по обвинение в убийство

Бебе оцеля 4 дни под развалините на рухналата сграда в Кения - 1
Снимки АП/БТА

Дете на година и половина бе измъкнато живо изпод развалините на срутилата се преди четири дни сграда в кенийската столица Найроби, съобщи Ройтерс.

Кенийският Червен кръст съобщи, че момиченцето е прекарало повече от 72 часа под отломките. Детето е било обезводнено, но без видими наранявания.Бебе оцеля 4 дни под развалините на рухналата сграда в Кения

"Тя беше спасена. В момента е под лекарско наблюдение", каза говорителката на Червения кръст Арнолда Шиундо.

Шестетажното здание рухна след проливните дъждове, които удавиха страната и отнеха живота на най-малко 22 души.

Все още се смята, че десетки хора остават погребани под развалините.

Би Би Си съобщава, че срутилата се сграда е била предназначена за разрушаване. Нейният собственик ще се яви в съда днес по обвинение в убийство.

Самуел Каранджа Камау бе арестуван в понеделник. Властите твърдят, че той не е имал разрешение да отдава под наем 119-те стаи в сградата. Камау все още не е коментирал обвиненията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА