Last news in Fakti

4 Май, 2016 07:00 2 580 3

Ако умирате от глад, може да крадете храна в Италия

  • италия-
  • съд-
  • кражба-
  • храна-
  • кражба на храна-
  • престъпление

Италиански съд реши, че когато става дума за задоволяване на жизненоважната нужда от храна, кражбата й не е престъпление

Ако умирате от глад, може да крадете храна в Италия - 1
Снимка АП/БТА

Кражбата малки количества храна няма да се счита за престъпление в Италия. Това постанови Върховният касационен съд на Италия, най-висшата инстанция в страната.

Съдиите свалиха обвиненията в кражба срещу Роман Остряков, който бе заловен след кражба на сирене и колбаси за 4 евро от супермаркет.

Остряков, бездомен мъж от украински произход, взел храната "заради незабавна и съществена необходимост от храна. Ето защо действията му няма да бъдат считани за престъпление", се казва в решението на съда.

Мъжът бил хванат през 2011 г. от охраната на супермаркет в Генуа. Той се опитал да напусне магазина с две парчета сирене и пакет салам в джоба си, след като платил на касата само питка хляб.

През 2015 г. бездомникът бе осъден за кражба и осъден на шест месеца затвор и глоба от 100 евро.

Въпреки това, неговият случай бе изпратен за обжалване с мотива, че присъдата трябва да бъде намалена, защото Остряков не е напуснал магазина когато е заловен.

Върховният касационен съд на Италия, който разглежда само прилагането на закона в понеделник взе окончателното решение по делото на украинеца, с което преобърна закона изцяло.

Според решението "кражбата на малки количества храна, когато става дума за задоволяване на жизненоважната нужда от храна не е престъпление."

"Състоянието на ответника и обстоятелствата, при които е откраднал стоките, ясно показват, че той е бил в нужда", се казва в решението на съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gost

    2 0 Отговор
    Хаиде жсички цигани към италия нали са братя ромеи...
  • 2 Мишка

    1 0 Отговор
    Утре тръгвам за Италия.Ако има желаещи да идват да си разделим горивото на рейса до там.
  • 3 123

    1 0 Отговор
    То по такава логика може да се крадеш всичко- лекарства-да , обувки,дрехи-няма да ходя гол и без маратонки, ток от съседи-може,вода -може,всичко е първа необходимост,накрая кола в сегашните времена не е лукс а необходимост...айде хора набелязах една банка- няма да крада горепосочените неща , а само ще обера една банка и ще реша всички проблеми..парите и те били необходимост..най първа..Някой ще ми каже търси работа цирвул,а да ви приличам на багер...
Новини по държави: