3 Май, 2016 18:30 984 1

Тръмп и Клинтън вече вкусват победата в Индиана

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • хилъри клинтън-
  • президентски избори-
  • индиана-
  • републиканци-
  • демократи

Първичните избори за президент на САЩ продължават днес с гласувания на демократите и републиканците в щата Индиана

Тръмп и Клинтън вече вкусват победата в Индиана - 1
Снимки АП/БТА

Кандидатите за президент на САЩ Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън се надява да увеличат броя на точките си в надпреварата за Белия дом по време на днешните първични избори в щата Индиана.

И двамата все още не са събрали необходимия брой делегати, за да получат официални номинации от партиите си, но могат да увеличат преднината пред основните си конкуренти.

На демократите предстои да разпределят помежду си гласовете на 92 делегати, които ще вземат участие в Националния партиен конгрес на 25-28 юли във Филаделфия. Тогава ще бъде обявен и официалният кандидат на партията за президентските избори през ноември. Републиканците се борят за гласовете на 57 делегати, които ще дадат своя вот на конгреса на 18-21 юли в Кливлънд.

Гласуването в Индиана започна в 6:00 часа местно време (13:00 часа българско) и ще приключи в 18:00 часа (4 май в 1:00 българско).

Съперникът на Тръмп - Тед Крус заяви, че разчита на жителите на Индиана да обърнат посоката на изборите. А при демократите, съперникът на Клинтън - Бърни Сандърс изостава все повече.

Круз може и да не е в състояние да събере достатъчно гласове, за да спечели номинацията направо, но се надява, че все още може да лиши Тръмп на мнозинство. Проучвания показват, че и този път победата на Тръмп е сигурна, но въпреки това Круз изрази увереност, че избирателите ще го подкрепят.

"Индиана е в състояние да зададе посоката на това състезание, и не само за Индиана, не само за Републиканската партия, а за цялата страна", каза той пред свои привърженици.

В надпреварата при демократите, проучванията на общественото мнение сочат убедителна победа за Клинтън. В момента тя има подкрепата на 91% от делегатите, необходими и да спечели номинацията за президентските избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кон

    0 2 Отговор
    защо ми се струва, че Хилари вкуси друго в Индиана, май същото ... като Моника!