Last news in Fakti

3 Май, 2016 19:01 1 603 5

Испания обяви за международно издирване приближени на Путин

  • русия-
  • испания-
  • мафия-
  • руската мафия-
  • арест-
  • международно издирване

Испания издаде заповед за ареста на 12 руснаци, заподозрени във връзки с мафията

Испанските власти са издали заповед за ареста на 12 високопоставени руски представители, заподозрени за връзки с руската мафия, съобщи изданието "Moscow times".

Сред заподозрените е и Владислав Резник, депутат от руската Държавна Дума от квотата на управляващата партия "Единна Русия".

В списъка присъстват и имената на няколко други видни руски официални лица, включително генерал Николай Аулов, заместник-директор на Федералната служба за контрол на наркотиците и бивш колега от КГБ на Владимир Путин, както и бившият заместник-председател на Разследващата комисия Игор Соболев.

Прокурорите твърдят, че Резник и Аулов са имали взаимоотношения с Генадий Петров Малишевска, който през 1996 г. измества част от дейността на своята престъпна организация от Санкт Петербург в Испания.

Соболев е заподозрян, че е предоставял на мафията информация на престъпна група за полицейски акции в замяна на щедри подаръци.

Следователите твърдят, че имат доказателства за участието на групата в трафик на оръжие, контрабанда на наркотици, изнудване, подкупи и пране на пари.

И тримата отричат обвиненията.

Лидерът на мафиотската група Петров е арестуван и задържан в Испания през 2008 г. и 2010 г., но и в двата случая е бил освобождаван под гаранция. През 2012 г. той получава разрешение да напусне страната за кратко посещение в Русия и никога не се завръща.

По-рано се появи информация, че в Интерпол е внесено искане за издирването и ареста на Владислав Резник и неговата съпруга Диана Гиндин, както и на Николай Аулов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чайка

    4 1 Отговор
    Примката се стяга. Няма връщане назад.
  • 2 УУУУУУУ

    2 3 Отговор
    Студената война май започна....Политиката е мръсна работа .- прави се с пари а парите се правят с наркотици, оръжие и пр....Какво стана с приближените на Путин за офшорките...НИЩО.. Много шум за нищо..Какъв ще е третия ход...Тези страховити Руски оръжия много изнервиха Брюксел и САЩ , Направо им скъсаха нервите..
  • 3 шлемник байкалски

    3 2 Отговор
    След Крим ,Русия е в тежка и всеобхватна изолация !

    Коментиран от #4

  • 4 Монго

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "шлемник байкалски":

    Тежък и всеобхватен е умствения недостатък на някои хора...

    Коментиран от #5

  • 5 среднощен ястреб

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Монго":

    Гладът и скъсаните обувки изправят "умствения недостатък на някои хора..."
Новини по държави: