4 Май, 2016 12:40 1 859 0

Ракети и снаряди летяха между Турция и Сирия

  • турция-
  • ракети-
  • сирия

Две ракети паднаха на територията на Килис

Ракети и снаряди летяха между Турция и Сирия - 1
Снимка: БТА/AP

Две ракети, изстреляни от Сирия, удариха територията на турската южна провинция Килис, съобщи „Yeni Safak”.

Ракетите са паднали в района на Баб. Няма информации за пострадали. На 29-ти април други две ракети паднаха в района на местна магистрала, като също не предизвикаха жертви. Медицински екипи са пристигнали на мястото на събитието бързо след инцидента. Районите, където са паднали ракетите, са временно отцепени.

След инцидента турските сили за сигурност са открили огън по граничните сирийски територии, контролирани от групировката Ислямска държава. Терористите са били обстрелвани с гаубици и снаряди.

Според Синхуа 13 члена на ДАЕШ са били убити по време на престрелките. През последните месеци района на Килис е постоянна цел на обстрел с ракети от сирийска територия. Според ТАСС от януари насам в провинцията са паднали поне 50 ракети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: