Last news in Fakti

4 Май, 2016 14:20 1 216 7

Солени глоби в ЕС при отказ за прием на бежанци

  • ес-
  • глоби-
  • турция-
  • солени-
  • бежанци

ЕК подкрепи свалянето на визите за турските граждани

Солени глоби в ЕС при отказ за прием на бежанци - 1
Снимка: Факти.бг

Европейската комисия предложи реформи за правилата в ЕС в областта на даването на убежище, съобщи Би Би Си.

В нововъведенията се предвиждат финансови санкции за страните, които отказват да поемат своята част от разпределянето на лицата, търсещи убежище. Изпълнителният орган на блока планира налагането на санкции от 250 000 евро на човек.

Промените ще се нуждаят от подкрепата на повече държави – членки. През 2015 г. в рамките на ЕС беше договорена схема за преразпределянето на 160 000 бежанци в Европа. На този етап обаче изпълнението й е ограничено. Размерът на глобите може да бъде подложен на допълнителни дискусии.

В същото време Европейската комисия даде своята подкрепа за свалянето на визите за свободно пътуване за гражданите на Турция. Това бе обявено в Twitter от еврокомисаря Маргрете Вестагер. Отмяната на визите е част от споразумението между Анакра и Брюксел за овладяване на бежанския поток към Европа.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лошо гошо

    4 0 Отговор
    Когато всички освен Германия разбира се, откажат да приемат имигранти, няма да има, кой кого да глобява.
    А пък, когато гърците си платят милиардите дългове тогава и ние да почнем да си плащаме глобите за неприет имигрант.
    От ЕС съвсем изтещяха - визи за турци, глоби за неприет имигрант и т.н. и т.н !?!?? Този свят определено е тръгнал към пропастта и Меркел и другари европ....ли го бутат.....
  • 2 ани

    3 0 Отговор
    Аз като каня гости да не искам Меркелица да им тегли масрафа !? Да се махаме от ЕС ! Само беди ни носи членството ! То с членският внос и другите измишльотини, сами можем да си платим магистралите !Е, някой няма да може да краде !
  • 3 Мършата

    1 1 Отговор
    Много хитро, в Германия има работа за имигрантите но тук не, така хем полза от тях, хем полза и от тези които не ги вземат, защото тези пари ще отидат като компенсация за тези които приемат имигранти???
  • 4 справедлив

    2 0 Отговор
    ПОРЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ Е.С. Е ТОТАЛНО ИЗПЕРКАЛ СЪЮЗ---ГОЛЕМИ НАДЕЖИ ИМАХ ПРЕДИ ГОДИНИ--СЕГА ТЕ РЕАЛНО СА НОВИЯТ СССР.....
  • 5 Кофата

    2 0 Отговор
    А ПОСЛЕ КАТО ИМ ГРЪМНЕ БОМБИЧКАТА НА НЯКОЙ ПЛОЩАД ВРЯКАТ КАТО МОМИЧЕНЦА!
  • 6 Бай Коста

    2 1 Отговор
    Ветооооооооо!!!!!!!!!!!!!!!
  • 7 Наско

    2 0 Отговор
    Егати швестерите,интересно как ще накарат чехите,австрийците,поляците и унгарците да одобрят подобни глоби.Англичаните въобще не ги броя тях ще им глобят дедовия.Шмеркел и еврошвестерите в Брюксел май се надценяват.Ще видим и кой ще одобри препоръките на еврокомисарчетата за безвизово пътуване на резаци из Европа.Нас ни сцепиха от изисквания за Шенген и пак сме вънка а 80 милиона джагала ще се разхождат както си искат.
Новини по държави: