Last news in Fakti

4 Май, 2016 15:19 1 732 10

Турция готова да изпрати наземни войски в Сирия

  • турция-
  • войски-
  • сирия

Реджеп Ердоган заяви, че страната ще продължи да обстрелва обекти на ДАЕШ

Турция е готова да изпрати наземни сили в Сирия, ако ситуацията в страната продължава да ескалира. Това бе заявено от турския премиер Ахмет Давутоглу, цитиран от Sputnik.

Според него подобен ход би бил законен, като се имат в предвид действията, които ООН предприе за засилване на борбата с групировката Ислямска държава и противодействие на тероризма.

„Ако е необходимо, ние ще изпратим войски в Сирия. Ние ще вземем всички мерки, за да защитим нашата държава, както отвътре, така и отвън“, заяви Давутоглу пред  Al Jazeera Turk.

През последните седмици турския град Килис е обект на постоянен обстрел с ракети от сирийска територия. Счита се, че много от ударите са извършени от Ислямска държава. През последния ден турски военни обстрелваха цели на групировката са гаубици.

„Турция ще продължи да отвръща на огъня от Сирия, който удря граничния град Килис“, заяви Турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от „Ройтерс“. Той предупреди силите на ДАЕШ, че ще понесат големи загуби, ако продължат да обстрелват турска територия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 2 Отговор
    До голяма степен Турция е отговорна за случващото се в Сирия защото на нейна територия се обучават войски, които се бият със законната власт в Сирия, терористи от ИД се лекуват на територията на Турция и пак от там получават оръжие лекарства и муниции, това че ще се борят с тероризма е само предтекст да вкарат войски в Сирия защото подкрепяните от тях групировки понесоха доста загуби най-вече в жива сила и очевидно ще си отнесат. Всичко това е показателно какъв съсед е Турция и какво се кани да стори и в България, няма страна съседка на Турция, с която тя да не е имала териториални спорове и проблеми, като се започне с 500 г турско робство у нас, 400г. Гърция е била под турско робство, после идва войната между Турция и Гърция през 1922 завършва с примирие Турция изселва хиляди гърци от домовете им по крайбрежието на Егейско море и сега там е населено само с турци, в по ново време все още тлеещият проблем в Кипър. Сега проблемите, които създават в Сирия, за да купуват евтин нефт от ИД, нахлуването им в Ирак и разбира се Кюрдистан, османската империя завладява кюрдските племена и от векове прави това, което се е опитвала и опитва навсякъде, да ги асимилира, но очевидно на самите кюрди вече им е писнало да са част от Турция и според мен ще си отвоюват независимост, за което шапка им свалям, и всичко това без да споменавам за конфликта в Нагорни Карабах, който ескалира пак след намеса на познайте коя държава. Така, че надявам се и ние скоро да се събудим и да прогледнем какви цели гонят съседите и у нас
  • 2 БОЗКУРТ

    0 2 Отговор
    и да се събудите кво ще стане ,
    каквото станало от 1000 години ...
    1- Византиѝци
    2- Османска империя
    3- СССР
    4- ЕС
    и да се събуждате вече късно ....

    За Кюрдите си прав , В Турция+Иран+Ирак+Сирия има общо около 30 милиона Кюрди... Заслужават си да имат държава и скоро ще имат .
    Не съм напротив но ще е кървава от всякаде (Иран +Турция) ....

    Не знам колко Българи са останали в света , но се радваѝте че имате земя и държава !

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "БОЗКУРТ":

    Я, едно "сиво вълче" си показва млечните зъбки.

    Коментиран от #8

  • 4 Бай хой

    0 2 Отговор
    Сус бре керата. През ПСВ турците бяха изтласкани зад анадола и ако не бе СССР и Сталин сега нямаше да съществува този цирей между Европа и Азия. Използват мангалите за да създават проблеми по границите на Русия и те мислят че ще ги приемат.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ

    1 0 Отговор
    Нека турците да навлязат в Сирия. Те руснаците ги чакат с нетърпение, за да ги върнат студени и в хоризонтално положение. Ха ха ха.
  • 7 Carfen

    1 0 Отговор
    Като имат излишни войски, да изпращат. После само да не реват пак в НАТО.
  • 8 БОЗКУРТ

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Монго":

    от страх няма фаѝда ....
    рано или късно МОКОКО ....
    Съдбата ви е решена от други хора , както до сега било ...
    спокоѝно , без болка ... :)))

    Коментиран от #9

  • 9 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "БОЗКУРТ":

    К'во викаш-"коркудан файда йок". Въобще не се плаша от такива, като теб...
  • 10 Европеец

    0 0 Отговор
    По малко диктатори бре кьор фишек . Аман от полезни и вредни бомби . Имаше малко затишие ,добре беше . Икономиката не върви при малкия мук ,гладът поттиква към военни авантюри до без край
Новини по държави: