Last news in Fakti

4 Май, 2016 18:30 948 3

Борбата с Ислямска държава далеч не е приключила

  • аштън картър-
  • ислямска държава-
  • борбата

Аштън Картър призова за повече усилия в борбата с групировката

Борбата с Ислямска държава далеч не е приключила - 1
Снимка: БТА/AP

Министърът на отбраната  на САЩ Аштън Картър заяви, че войната срещу Ислямска държава в Близкия Изток „все още далеч не е приключила“, съобщи Fox News.

Това идва малко, след като от администрацията на Барак Обама обявиха „ускоряване“ на войната срещу групировката след установяването на контрола над 40% от територията, която тя е контролирала.

Картър говори по време на среща с министрите на отбраната на Великобритания, Германия, Дания, Испания, Италия, Канада, Нова Зеландия, Норвегия, Франция и Холандия в Щутгарт.

„Ние може и да сме набрали инерция след последната си среща в Брюксел, но тази война все още далеч не е приключила“, заяви Картър.

Той потвърди, че повечето американски сили в Ирак и Сирия са там, за да консултират местните групи, борещи се срещу терористите. Според него обаче това далеч не значи, че те не участват в никакви боеве.

Картър говори и за евентуална подкрепа от страна на НАТО в борбата срещу ИД чрез разполагането на разузнавателни летателни апарати на Алианса.

След срещата, страните участващи в срещата, приеха обща декларация, в която призовават иракските лидери да преодолеят различията си в името на единна борба срещу тероризма. Обещават се и ресурси в подкрепа на иракската кампания.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jambazina

    1 0 Отговор
    т.е. далеч не е започнала
  • 2 по темата

    1 0 Отговор
    Как да приключи като я финансирате бе изроди по наследство!
  • 3 Бай хой

    0 0 Отговор
    И от тези 40% процента са ги изтласкали войските на Башар Асад подпомогнати от Русия.

    Аааа сега де.

    нато и тези горе изброените навсякъде тръбят че Асад и руските войски трябва да си ходят.

    Значи пред медиите са против ислямска държава, а практически я поддържат и снабдяват с бойци, военна техника, продоволствия от всякакъв характер, медицински грижи и т.н.
Новини по държави: