Last news in Fakti

4 Май, 2016 19:25 1 660 0

От Facebook платиха $ 10 000 на 10-годишен, хакнал Instagram

  • facebook-
  • хакер-
  • instagram

Това е най-младият хакер, получил подобна награда

От Facebook платиха награда от $ 10 000 на финландски хакер, който е успял да хакне социалната мрежа Instagram, съобщи „Вашингтон поуст“.

Малкият хакер се казва Яни. Неговата фамилия не се споменава по желание за конфиденциалност на неговите родители. Той е успял да открие начин, с който да изтрива всеки възможен коментар под фотографиите в Instagram. Мрежата за споделяне на изображения е собственост на Facebook.

Ръководството на Facebook често раздава награди на млади хакери, които успяват да открият пропуски в защитната система на социалната мрежа или принадлежащите й компании. Веднага, след като Яни пробил програмата, от компанията отстранили пропуските, позволяващи атаката.

Така и финландецът се превърна в най-младия хакер, получил подобна награда.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА