Last news in Fakti

4 Май, 2016 21:45 2 017 2

Асад не е съюзник на Русия, какъвто е Турция на САЩ

  • сергей лавров-
  • башар асад-
  • русия

Според Сергей Лавров в САЩ знаят, че Анкара може да ескалира напрежението в Сирия

„В САЩ прекрасно разбират, че Турция може допълнително да ескалира напрежението в Сирия.“ Това бе заявено от руския външен министър Сергей Лавров в интервю пред РИА Новости.

„Вашингтон подкрепя своите приятели, макар и те да не са известни с доброто си поведение. Съмнявам се, че някой би се осмелил да играе мръсни игри и да предизвиква провокации в Сирия, докато нашите военновъздушни сили са там “, заяви Лавров, коментирайки заявлението на турския премиер Ахмет Давутоглу, че Анкара е готова да изпрати наземни войски в страната.

„Европа иска да докаже, че може да реши въпроса с Украйна без външна намеса. Европа ще трябва да прояви по-голяма самостоятелност. Общественият натиск показва на европейските лидери, че сегашната им политика не е адекватна. Европейските интереси трябва да имат предимство.

Надяваме се, че преговорите за мир за Сирия в Женева ще се възобновят скоро и че там ще бъдат формулирани области за нови дискусии. Между другото Башар Асад не е наш съюзник. Ние го подкрепяме в борбата с тероризма, но той не ни е съюзник в смисъла, в който Турция е съюзник на САЩ.

Ние сме сигурни, че проектът „Северен поток – 2“ ще увеличи енергийните доставки и сигурност за Европа. Това е чисто търговски проект, който обединява и западни компании. Близки приятели на САЩ в НАТО се опитват да създават трудности за този проект. Той обаче е чисто търговски.

Ние се надяваме, че ще можем да водим диалог с новия президент на САЩ. Надяваме се на по-последователно партньорство. Стремим се към сътрудничество. Това е което искаме“, заяви Лавров.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Carfen

    1 2 Отговор
    Ооо, САЩ много добре разбират, че самочувствието на Ердоган е неизмеримо. Те и на това се надяват- най-накрая да вкарат Русия във война, а пък ако ще да похарчат Турция за тази цел. Така или иначе, тя за друго не им е нужна. А пък средствата, които отиваха за напомпването на Турция, ще се пренасочат към новата кюрдска държава и готово. Даже няма да е нужно да дават обяснения, защо са изоставили Ердоган- все пак НАТО няма да го пази, когато нападне друга държава и сам се навре между шамарите.
  • 2 ЗОМБИ

    0 0 Отговор
    ДО Carfen: ТИ СИ С НИСЪК ИНТЕЛЕКТ !!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания